El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha rebaixat l'alarma sobre l'increment d'homicidis a la capital catalana. En una entrevista a RAC1 ha considerat que "són casos aïllats", i els ha atribuït a "persones que es coneixien i formen part de reajustos pendents. "No és que jo vagi per plaça de Catalunya i pateixi per la meva vida", ha puntualitzat en aquest sentit.  

En termes de seguretat, el conseller ha admès que hi ha menys agents que patrullen la ciutat, però malgrat aquest fet ha assegurat que l'activitat policial "ha augmentat i també l’èxit. Cal reconèixer-ho”, ha dit. “Feia set anys que no es feien promocions de Mossos. Hem fet un pla a marxes forçades per reactivar-ho. Anirem reomplint els cossos policials, però trigarem un temps a ocupar els llocs que fan falta”, ha avançat.

La prioritat d'Interior és que aquests agents del cos dels Mossos siguin al carrer investigant i evitant fets delictius. "No tenim un excés de Mossos i preferim que siguin al carrer que no pas vigilant pedres", ha indicat en referència a la vigilància d'edificis judicials. "La llei permet que ho faci algú altre", ha dit. Els departaments de la Generalitat estan custodiats per seguretat privada i no per Mossos d’Esquadra. 

Buch no ha entrat en analitzar el perfil dels delinqüents però ha assegurat que des del departament donen eines suficient als jutges per fer que es recondueixi una persona que fa de la de la delinqüència el seu modus vivendi. Per abordar l'increment de la delinqüència a Barcelona, l'objectiu és que aquestes no actuïn impunement, segons el conseller. Per evitar-ho es treballa amb presó preventiva i ordres d'allunyament d’espais en el cas dels carteristes del Metro, per exemple.