L'advocat Gonzalo Boye ha deixat clar que pensa denunciar fins a la darrera ombra de dubte o d'omissions que apareguin rere el seu processament en un cas de blanqueig de capitals del jutjat d'instrucció número 3 de l'Audiència Nacional. El lletrat, responsable de l'estratègia de defensa de Carles Puigdemont i part dels membres del Govern exiliats, ha advertit que el seu processament omet que ni el SEPBLAC, ni l'Advocacia de l'Estat, ni els jutges del Tribunal Superior de Justícia de Madrid han vist "cap conducta constitutiva de blanqueig de capitals i, a més, han ordenat la devolució del 50% dels diners intervinguts" en l'operació que va donar peu al cas pel qual se'ls processa.

L'acusació contra Boye té l'origen en la intervenció del seu despatx d'advocats per recuperar 889.999 euros que la policia havia requisat a un altre dels processats, Manuel González Rubio, a l'aeroport de Barajas el febrer del 2017. Posteriorment, van ser la declaració del mateix González Rubio i altres dels encausats les que van implicar Boye en el blanqueig d'aquests diners, amb acusacions que l'advocat assegura que són falses i que queden desmentides amb les mateixes proves que conté el sumari.

Cap il·lícit penal

A través d'una nota de premsa, Boye ha advertit que el text de la interlocutòria sobre el seu processament dictada per la jutge María Tardón demostra que, en aquest cas, el SEPBLAC "en cap moment va entendre que hi pogués existir cap il·lícit penal", atès que en cas contrari hauria recorregut al ministeri fiscal, tal com és la seva "obligació establerta", però no ho va fer.

A més, recorda que el despatx va recórrer els cinc expedients sancionadors d'aquest cas davant la jurisdicció contenciosa administrativa, però que aquesta dada ha quedat omesa a la interlocutòria.

Els cinc expedients sancionadors van ser resolts pel TSJM, que va dictar cinc sentències diferents, totes elles fermes, "estimant parcialment els cinc recursos i ordenant la devolució del 50% dels diners intervinguts el 6 de febrer del 2017, diners propietat de Manuel González Rubio". "Aquesta dada també s'omet a la interlocutòria de processament", afegeix.

També l'Advocacia de l'Estat es va adherir als recursos presentats pels lletrats, fent costat a la devolució del 50% de les quantitats intervingudes, però això també s'omet a la interlocutòria, segons es denuncia a la nota de premsa.

 

A la imatge principal, l'advocat Gonzalo Boye