El president de la plataforma espanyolista Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha advertit aquest dissabte del risc d'aplicar un nou 155 a Catalunya. En declaracions a la COPE, Bosch ha explicat que personalment no tornaria a aplicar aquest article de la Constitució, ja que considera que seria un "gran error" perquè augmentaria el "foc als carrers". "Crec que aplicar el 155 per aplicar seria un dels errors més grans de l'Estat perquè posaria més gasolina al foc", ha dit.

El president de SCC s'ha desmarcat en aquest sentit del discurs del PP, de Ciutadans i de Vox.

Bosch ha opinat que aplicar l'article constitucional, coincidint amb el judici de l'1-O, "seria un escàndol internacional que no seria fàcil d'explicar". "No hi ha capacitat per part de l'Estat de gestionar administrativament els recursos catalans", ha sentenciat. A més, ha admès que no es produeix una "ruptura de la legalitat" perquè la Generalitat compleix "fil per randa" la Constitució.

D'altra banda, el president de Societat Civil Catalana ha criticat amb duresa el líder d'ERC, Oriol Junqueras, a qui ha acusat de ser "incendiari, supremacista i racista" per textos que ha escrit en el passat sobre la suposada ètnia catalana. "Vol conduir a Catalunya a un escenari com Kosovo o Iugoslàvia", ha alertat.

Pel que fa al judici de l'1-O, ha dit que serà "just" i "basat en proves" perquè el magistrat Manuel Marchena "disposa d'un expedient excepcional" i amb reconeixement internacional. També ha criticat que TV3 "segueixi parlant dia i nit de les presons, dels presos polítics o de l'Estat antidemocràtic".