El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, es reunirà el dijous vinent a Brussel·les amb el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, i amb la vicepresidenta de la Comissió responsable d'Estat de Dret, Věra Jourová, per explicar-los amb detall la proposició de la llei d'amnistia aprovada pel PSOE, amb el suport d'ERC i Junts, per facilitar la investidura de Pedro Sánchez. Precisament, aquest dilluns Bolaños i Reynders van mantenir una conversa telefònica en la qual el socialista li va explicar que l'amnistia pretén "normalitzar la situació" a Catalunya.

Crítiques a PP i Vox  

En declaracions als mitjans a l'entrada d'un esmorzar informatiu de la presidenta del Consell General de l'Advocacia aquest divendres ha recriminat al PP i Vox que intentin traslladar a Europa el debat sobre l'amnistia, tot i que, ha remarcat que ambdós han experimentat "un fracàs estrepitós" després del ple de l'Eurocambra d'aquesta setmana, on va participar el mateix Reynders i va afirmar que estudiarà la llei, malgrat que va apuntar que és una qüestió que s'ha de debatre a Espanya "a escala interna". 

Bolaños considera que tant PP com Vox van fracassar perquè Europa "sap perfectament quina és la situació a Espanya" i coneix la "fortalesa i la solidesa" de les institucions democràtiques i de l'estat de dret a Espanya. A més, ha remarcat que Reynders va tornar a comminar Espanya a escometre la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que acumula cinc anys de retard. "El Partit Popular té molt poca credibilitat per parlar d'Estat de Dret a Europa quan a Europa saben perfectament que fa cinc anys que incompleixen la Constitució en no renovar-lo", ha apuntat. 

Polèmica amb el ministeri

El PP ha criticat durament el nomenament de Félix Bolaños com a ministre de Justícia, a banda de la Presidència, en considerar que "suposa una acumulació excessiva de poder". En aquest sentit, Bolaños s'ha dirigit al president del PP, Alberto Núñez Feijóo, per dir-li que "el ministre de Justícia no dicta sentències i el ministre de Relacions amb les Corts no aprova lleis", defensant-se així de les crítiques. 

Sobre el nou ministeri del qual és responsable, Bolaños s'ha proposat "fer l'esforç més gran possible", amb "el màxim diàleg i el màxim respecte", per renovar el CGPJ i que aquest "recuperi la normalitat institucional" i el "prestigi", que "mai hauria d'haver perdut". Així ho ha afirmat davant la possibilitat de canviar la llei en el cas que persisteixi la negativa del PP per renovar el CGPJ, que prop de complir cinc anys en funcions (és a dir, tant temps com el seu mandat establert per llei). En relació amb la situació de l'òrgan de govern dels jutges, el ministre ha apuntat que "a ningú se li pot ocórrer que, si aquesta situació persisteix, no estigui fent mal a la Justícia i al nostre país": "S'està fent mal a les institucions de la Justícia i s'està fent mal als ciutadans, que tenen un servei públic de Justícia que és pitjor", ha lamentat.