El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha alçat la veu aquest dilluns contra Alberto Núñez Feijóo, acusant-lo de propagar una "gran mentida" sobre els indults i l'amnistia que "condiciona la legislatura". "Crec que això condicionarà la resta de la legislatura perquè ja no tenen cap credibilitat. Cada vegada que surti Feijóo i el Partit Popular a parlar d'indults, d'amnistia o a parlar de terrorisme no tenen cap credibilitat", ha assenyalat. Després de revelar-se que el PP i Junts mantingueren converses sobre aquestes mesures per als independentistes, Bolaños ha arremès contra els populars per perpetuar "una gran impostura" destinada a "inocular crispació i odi" contra l'acció de govern. "El que hem sabut aquest cap de setmana és el que pensa Feijóo de veritat, i no sembla res amb el que deia fins ara", ha afirmat contundent després d'una reunió de treball sobre la lluita contra els continguts impropis a internet per part de menors d'edat.

"Que dirà Feijóo a les persones que es manifestaven davant la seu del PSOE?", ha assenyalat Bolaños, que ha atribuït als populars la responsabilitat d'haver atiat aquestes persones amb el seu discurs contra l'amnistia i contra les negociacions amb els independentistes. "Com ha estat possible, aquesta gran mentida?", ha afegit. "Feijóo ha de demanar perdó al PSOE, però sobretot als ciutadans que de bona fe s'han cregut les seves mentides", ha afegit.

El ministre ha insistit en les converses del PP amb Junts com a prova que "el que pensen realment al PP és que els indults van ser el camí correcte, i que no hi ha hagut terrorisme", marcant un moment "crucial" en la legislatura. "Hem vist com en un cap de setmana normal i corrent un partit ha perdut tota la credibilitat en unes hores. La de Feijóo ha quedat polvoritzada per sempre", ha sentenciat en el preàmbul d'una setmana clau per les eleccions autonòmiques a Galícia. "Un cop desvetllada la mentida, jo els dono la benvinguda al camí de la retrobada", ha afegit Bolaños, que no ha volgut revelar si hi ha o no avenços en la negociació amb Junts pel nou esborrany de la llei d'amnistia. "Hi ha temps", ha assegurat.

El PP nega ara haver contactat mai amb Junts i acusa el PSOE “d’intoxicar”

El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Miguel Tellado, ha negat aquest dilluns que la seva formació hagi tingut mai contactes amb Junts per Catalunya, després que el líder del seu partit, Alberto Núñez Feijóo obrís la porta a indultar Carles Puigdemont davant d’un seguit de condicions. “No hi ha contactes ni n’hi ha hagut mai”, ha assegurat, a més de disparar llavors contra qui més aprofita en les darreres hores el ‘regal’ ofert per Feijóo: Vox i PSOE. Ha criticat el partit d’extrema dreta per haver-se “sumat” a la “campanya d’intoxicació” del PSOE i dels mitjans de comunicació que aquest cap de setmana es van fer ressò de la confessió de Feijóo en una conversa informal amb periodistes. “Són unes expressions tretes de context”, ha assenyalat Tellado.