L'excomissari José Manuel Villarejo ho tenia tot planejat per impedir que un grup d'empresaris, liderats per Luis del Rivero, expresident de Sacyr, entressin al BBVA. Villarejo va elaborar un informe detallat sobre tots els sistemes que va fer servir per impedir que Sacyr es fes amb el control del BBVA.

A les famoses conversacions gravades per Villarejo es pot sentir com l'excap de seguretat del BBVA, Julio Corrochano, encarrega a l'excomissari un resum de "tres o quatre pàgines amb les putades", segons publica aquest dimarts El País.

El modus operandi

El citat mitjà assegura que Villarejo neutralitzava els atacants buscant el seus punts dèbils que podia conèixer gràcies a les intervencions de telèfons, filtrant informació falsa a determinats mitjans, subornant polítics... Aquesta manera de treballar de Villarejo donava avantatge al BBVA a l'hora de defensar-se de Sacyr.

 Villarejo i Corrochano van teixir una xarxa d'espionatge que va ser ordenada pel president del banc, Francisco González. 

"Tres o quatre folis amb les putades"

En una conversa entre l'excomissari i Corrochano a principis d'abril de 2005, aquest últim demana a Villarejo que li entregui "tres o quatre folis amb les putades" (les operacions d'espionatge) per ensenyar-les al "jefe" (Francisco González).

Aquests folis que l'excomissari va enviar a l'excap de seguretat del BBVA contenen un recull de totes les operacions d'espionatge sobre el "grup hostil", amb l'empresari Luis del Rivero al capdavant.

Les operacions d'espionatge

En aquest informe es descriuen, entre moltes d'altres coses, 87 accions de desinformació en mitjans de comunicació que finalment no es van publicar i 14 intents d'intercepció del mòbil de Miguel Sebastián (cap de l'Oficina Econòmica del president del govern espanyol).

Ara bé, una de les tasques més destacades de Villarejo va ser la de punxar un total de 16.487 comunicacions telefòniques entre el 25 de novembre de 2004 i el 26 de febrer de 2005. De totes aquestes trucades intervingudes, 9.722 van ser realitzades "des d'algun dels mòbils detectats al grup hostil".