El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica avui el reial decret pel qual el govern espanyol cessa el president, Carles Puigdemont, i el Govern en ple, en aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Amb aquesta mateixa data, el BOE també publica la convocatòria d'eleccions al Parlament i la seva dissolució ahir, 27 d'octubre, i fixa la data dels comicis per al proper 21 de desembre, així com que la campanya electoral durarà 15 dies, entre el 5 i el 19 d'aquell mes.

 

Aquestes disposicions formen part de les mesures adoptades pel govern espanyol a l'empara de l'article 155 de la Constitució, que es desenvolupen a cinc decrets que entren avui en vigor, arran de la seva publicació en el BOE, després que el Parlament aprovés divendres la declaració d'independència.

Els reials decrets, les mesures dels quals van ser autoritzades ahir divendres pel Senat, inclouen a més el cessament de diferents alts càrrecs de la Generalitat, així com l'ordre del Ministeri de l'Interior, de 28 d'octubre, per la que es disposa el cessament de Josep Lluís Trapero Álvarez com Major de l'Escala Superior del Cos de Mossos d'Esquadra, càrrec per al qual va ser nomenat l'11 d'abril.

Publica així mateix el reial decret de mesures en matèria d'organització de la Generalitat pel qual se suprimeixen les oficines i "ambaixades" catalanes a l'exterior i són cessats els delegats a Brussel·les i Madrid, la qual cosa afecta les representacions de Catalunya a Alemanya, França i Suïssa, el Regne Unit i Irlanda, Àustria, Itàlia, la Unió Europea i els Estats Units.