La fiscalia belga està avançant les investigacions sobre el possible espionatge al president a l'exili, Carles Puigdemont, i ha descobert que al telèfon mòbil que rebia els moviments de GPS del cotxe hi arribaven dades d'altres set dispositius de seguiment, segons ha informat El Periódico. La fiscalia ha localitzat aquests sistemes d'espionatge, que poden ser balises, dades microfòniques o escoltes telefòniques, i indica que estaven operatius en territori belga. Les targetes SIM eren de procedència espanyola. 

Els espiats podrien ser, a més de Puigdemont, persones pròximes a ell i els consellers a l'exili, Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig.

Fonts coneixedores de les investigacions que cita el diari han explicat que "les dades descobertes estudiant les targetes ens apunten que podem estar davant una xarxa d'espionatge al senyor Puigdemont i al seu entorn a Bèlgica".

El passat mes de febrer el sergent dels Mossos d'Esquadra Lluís Escolá va trobar una balisa enganxada amb cinta aïllant sota el cotxe de Puigdemont. Aquesta emetia dades de geolocalització al telèfon mòbil.

A Bèlgica és delicte l'espionatge per part de tercers països, també en el cas que els afectats siguin estrangers.