Cent reunions i trobades amb membres dels serveis d'informació i intel·ligència espanyoles i estrangeres, presumptes extorsions, suborns, finançament il·legal a polítics i més de 16.000 hores de vigilància. Aquesta va ser la feina realitzada per al BBVA pel comissari Villarejo, segons explica el portal Moncloa.com.

L'informe elaborat a finals de març de 2005 per recapitular la feina feta pel dispositiu que es va posar al servei del president del BBVA Francisco González per evitar que fos defenestrat de la presidència de l'entitat. El document al que ha tingut accés el digital revela extorsions a empresaris, utilització de talps en els serveis de seguretat dels enemics de Francisco González i persecucions en les quals anaven a ser descoberts els membres de l'equip del comissari.

villarejo captura moncloa 1

Captura 'Moncloa.com'

La feina feta al llarg dels mesos de desembre de 2004 i el febrer de 2005 està desgranada pel comissari José Manuel Villarejo entre contactes, infiltracions, penetracions, acostaments, vigilàncies, viatges, control de comunicacions, accions de col·lapse i hores d'anàlisi de la informació.

El mateix comissari dóna fe de les seves tasques de contravigilància, segons revela el mateix portal, i posa en coneixement del banc 17 plans d'actuació detectats amb antelació en l'entorn i el telèfon de Francisco González. També revela haver aconseguit les dades de 19 relacions entre membres del grup hostil amb periodistes.

villarejo captura moncloa 2

Captura 'Moncloa.com'

L'actual president del banc, Carlos Torres, va explicar dilluns passat als empleats de l'entitat financera que, "efectivament, el Grupo Cenyt va prestar serveis diversos al banc", segons exposa el portal però que de moment "no s'ha trobat cap documentació que reflecteixi el seguiment i intervenció de comunicacions privades a les quals es refereixen les notícies publicades".

Moncloa.com ha explicat que només s'han ocultat les dades dels telèfons mòbils i fixos de particulars, per protegir la intimitat de les persones espiades per Villarejo. Així, els informes del "Projecte Trampa" són el nucli central de tota la documentació que va atresorar el comissari. Segons s'indica, hi ha més de 15.000 trucades que va espiar Villarejo en aquella etapa apareixen diverses transcripcions textuals, el que demostra que va realitzar punxades telefòniques de les quals després va poder extreure el contingut de les converses.