La BBC ha destacat l'elecció de Roger Torrent com a nou president del Parlament, i ha indicat que significa que els independentistes segueixen dominant al legislatiu català. "Amb l'elecció de Roger Torrent com a president, els diputats independentistes controlen el Parlament de Catalunya", ha indicat. Al seu entendre, la tria de president del Parlament "és el primer pas per a la recuperació del govern" català, i veu "probable" la reelecció de Carles Puigdemont com a president.

La BBC apunta que els partits independentistes "volen que Carles Puigdemont torni a ser president", però adverteix que si el president torna de l'exili a Bèlgica corre el risc de ser detingut. Tot i això, l'emissora britànica prediu que "és probable que es trii Puigdemont per dirigir la comunitat, i els seus partidaris afirmen que podria fer-ho a través d'un enllaç de vídeo des de Bèlgica". 

Cita en aquest sentit que un portaveu de Puigdemont, Joan Maria Piqué, ha declarat a la BBC que és "perfectament verosímil" en el segle XXI ser president a distància, i ha recordat que Donald Trump utilitza Twitter com a font principal d'interacció als Estats Units. Tot i això l'emissora recorda que els lletrats del Parlament no són partidaris de la investidura no presencial.