Les eleccions de demà tindran ressò molt més enllà de Catalunya i l'Estat. Així ha estat des d'abans del referèndum, i tot fa pensar que demà s’accentuarà.

Davant d’això, la BBC ha volgut fer un ‘qui és qui’ de les eleccions catalanes d’una forma molt didàctica i tradicional... i de la mà dels caganers.

Des la Fira de Santa Llúcia, es presenta els pesos pesats de la política catalana i estatal il·lustrant-los amb el corresponent caganer.

El vídeo comença amb Carles Puigdemont, presentat com l’“antic president” català, i de què es diu que s’ha “auto-imposat” l’exili després de la declaració “il·legal” d’independència.

Després arriba el vicepresident Oriol Junqueras, a la presó “per sedició i rebel·lió”. “Les enquestes els estan anant bé”, s’apunta:

Per acabar amb els independentistes, s’ensenya el caganer d’Anna Gabriel. La BBC explica que són els més “radicals”, d’extrema esquerra i que “no tenen líders”, fent bona la filosofia de la formació.

El més curiós arriba tot seguit. Per presentar els partits no independentistes, no s’ensenya el caganer dels candidats al govern català... sinó a l’espanyol.

Així, es posa sobre la taula -i mai millor dit- Mariano Rajoy, Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera, i no hi ha ni rastre dels presidenciables catalans.

De Ciutadans, per cert, s’apunta que són “joves, carismàtics, pro Unió Europea i totalment contraris al separatisme”.

Demà tindrem els resultats, però el que la BBC deixa clar és que "els líders europeus n'estaran atents".