El sòrdid control polític que es vol exercir sobre l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha obert un front crític contra el seu president, Jordi Sànchez, segons han comentat responsables qualificats de l'organització a El Nacional. El moment escollit no és casual ja que el proper 17 d'abril hauran de ser ratificats els càrrecs, en complir-se un any de l'última assemblea. En aquesta ocasió, la cita serà a Manresa i els crítics tenen molt present que Sánchez va accedir a la presidència malgrat que la candidata més votada va ser l'activista nord-americana Liz Castro.

Quan encara no fa un any que Sànchez va ser escollit president de l’ANC, diversos dirigents han obert avui mateix una disputa a Twitter a entorn del control de l’entitat. Jaume Marfany, exvicepresident de l’entitat sota la presidència de Carme Forcadell, i Liz Castro, que va guanyar la votació per presidir l’entitat però que finalment va deixar pas a Sánchez, s’han intercanviat diversos missatges a la xarxa social retraient-se maniobres per assegurar-se el poder.

Després d'un tuit de Marfany denunciant maniobres per controlar l'entitat, Castro li ha retret que ell mateix la va "pressionar" perquè no es presentés a presidir l'ANC malgrat ser la més votada. 

 

De fet, l’assemblea de Cardona, on es va substituir Forcadell per Sànchez, va acabar amb mala maror entre diferents membres de la cúpula de l’ANC, que ara revifen davant la possibilitat que s’estigui preparant un relleu a Sánchez.

Aquests fets se sumen als moviments de fons que hi ha a l’entitat independentista, amb una quarantena d'assemblees territorials de l'ANC recollint signatures de suport a un document en favor de fer "més transparents els processos d'elecció i votació" dels membres del Secretariat Nacional, que l’ANC haurà de tractar en la seva propera assemblea ordinària, prevista per al 17 d’abril a Manresa.