El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, ha admès aquest divendres en una conversa amb periodistes que hi va haver un trencament de confiança dels jutges d'instrucció cap als Mossos arran de l'1-O, però tot seguit ha valorat l'esforç que han fet les posteriors cúpules de la policia catalana per "recuperar i mantenir la confiança".

Barrientos ha fet aquestes valoracions abans de participar en l'acte d'obertura del curs de la nova promoció de jutges que s'ha celebrat a l'escola judicial de Vallvidrera.

El responsable del TSJC ha destacat que aquest trencament de confiança es va anar recuperant amb la cúpula dels Mossos que durant el 155 encapçalava Ferran López i que s'està mantenint amb l'actual direcció de Miquel Esquius.

En la seva intervenció davant la nova promoció de jutges que es formaran durant aquest any, Barrientos els ha demanat que aprofitin l'estada per conèixer Catalunya i la seva "rica singularitat". "Podreu comprovar que junt a la Catalunya tensionada políticament en termes aparentment irreconciliables, tal i com transcendeix diàriament a traves mitjans de comunicació, conviu una altra Catalunya allunyada d'aquestes posicions i centrada en la seva quotidianitat", ha assegurat.

En aquest sentit, els ha recomanat que facin abstracció de la primera i busquin "màxima integració en la segona de les catalunyes". "Descobrireu una societat oberta, tolerant, integradora, centrada en els seus negocis i les preocupacions diàries. No us resultarà difícil i quan marxeu us asseguro que l’enyorareu", ha pronosticat.