El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata acorda citar com a testimonis per al proper 18 de desembre els expresidents de la Comunitat de Madrid i de la Generalitat Valenciana, Ignacio González i Eduardo Zaplana, respectivament, a Javier López Madrid, a Ildefonso de Miguel i a Julio Ariza dins de la peça "papers de Bárcenas" del cas Gürtel i en relació amb la transcripció d'unes converses de les diligències 91/2016 del Jutjat Central d'Instrucció 6 (cas Lezo) el testimoni dels quals ha estat incorporat a la investigació.

En una interlocutòria, el jutge acorda, a més, la declaració com a investigat per un presumpte delicte continuat de suborn de José del Castillo, expresident de Degremont Iberia SA, per si "pogués ser coneixedor de la pràctica verificada en la mercantil d'abonar comissions per adjudicacions d'obres, així com en matèria de pagaments, al Partit Popular". En aquest sentit, explica De la Mata, "la finalitat de la diligència és verificar si han tingut lloc els lliuraments anotats als denominats "papers de Bárcenas" o "comptabilitat B" del Partit Popular aparentment efectuada per "Gre. (Rafael P), "R. Palenc", "Rafa Palencia" i "Rafael Palencia" en els exercicis 1998, 2000, 2007 i 2008 i, per una altra banda, si ha existit una vinculació entre els esmentats lliuraments i les adjudicacions de contractes públics dels quals ha estat beneficiària l'empresa Degremont SA".

El jutge també cita a declarar com a testimonis Jesús Tavallo i Jaime Montaner, director financer i conseller de Degremont SA, respectivament, "coneixedors, en funció de les declaracions de Salado Suárez, de les pràctiques comercials i financeres de la companyia en el període en què es van produir els pagaments abans referits."