El periodista Antonio Baños ha fet sarcasme de les últimes declaracions de l'exvicepresident espanyol Pablo Iglesias. Des que va deixar la política, l'exlíder de Podemos va assegurar que "ara ja podia dir la veritat, perquè ja no era polític". Iglesias, un cop deixat el govern de coalició, ha obert un podcast, participa en tertúlies i també assisteix a actes on deixa anar titulars molt més contundents que quan tenia un despatx a La Moncloa. Ahir, en la presentació del seu llibre 'Verdades a la cara' (Editorial Navona), en una atapeïda Llibreria Altaïr, va exclamar contra la ministra de Defensa, Margarita Robles: "Convenci vostè als seus subordinats que deixin d'espiar sense autorització judicial. I si no ho estan fent, expliqui-ho i que depurin responsabilitats. I si no és vostè capaç de fer-ho, vagi-se'n a casa seva o al PP".

Aquestes paraules han descordat la ironia de Baños que ha publicat a les xarxes socials: "Tant de bo aquest home arribi algun dia al Gobierno!". Amb molt sarcasme el periodista apunta a la decepció que molts van tenir amb el pas d'Iglesias per la política, ja que s'ha hagut d'esperar a estar de nou a fora del nucli dur de la Moncloa per collar el partit socialista. Després de la carregada d'Iglesias contra la ministra de Defensa, l'exlíder de Podemos va deixar anar amb tota la tranquil·litat del món un "que bé es viu quan una persona pot dir el que vol".

Pablo Iglesias ha presentat aquest divendres passat el seu llibre, una obra que realment ha editat el periodista d'ElDiario.es, Aitor Riveiro. De fet, el títol és fruit d'unes deu sessions d'entre dues i tres hores cadascuna entre Iglesias i Riveiro, on el periodista li feia preguntes amb les quals va poder repassar els seus set anys en la política. Segons l'exsecretari general de Podemos, es va acordar així perquè és un llibre que ell "no volia fer", però ha detallat que Jaume Roures i Ernest Folch (director de l'Editorial Navona) el van convèncer que calia explicar l'"assetjament" que va viure a casa seva durant molts mesos. "Era una cosa que s'havia d'explicar per intentar que no torni a passar". A la presentació, que ha moderat el periodista i presentador d''El món a RAC1', Jordi Basté, hi ha assistit la plana major d'En Comú Podem: Jéssica Albiach, Gerardo Pisarello, Jaume Asens o Aina Vidal, entre altres.

Sobre el CatalanGate, Iglesias s'ha tornat a pronunciar quan ha explicat que aquest divendres ha coincidit al tren amb Pere Aragonès, president de la Generalitat, que tornava de Madrid. "És un escàndol, és una bogeria que hi hagi sistemes informàtics que només poden comprar els estats per espiar a rivals polítics. Poden tenir imatges de la seva intimitat, de les seves famílies. És greu que es digui que els independentistes són exagerats i que ho aprofiten políticament", ha reblat. Per a l'exvicepresident segon de l'executiu estatal, tot plegat evidencia que som en un moment de "regressió democràtica sense precedents" i que el missatge de "l'aparell de l'Estat" és molt clar: "Si vostè vol fer política, determinades coses no les pot plantejar. Això ens ha passat a Podemos i als independentistes". Pablo Iglesias sosté que "hi ha un mecanisme polític mafiós segons el qual, si ets de Podemos, van a per tu; i cal donar la volta a això".