Un ciutadà ha passejat aquest dimecres al matí una bandera franquista per la manifestació central amb motiu del dia de la Hispanitat a Barcelona, segons ha captat Betevé. La marxa, que ha estat convocada per Catalunya Suma, ha comptat amb una baixa participació, amb només 2.200 persones, segons ha comptabilitzat la Guàrdia Urbana. Qui no ha faltat en la convocatòria han estat els líders de Vox, Cs i PP a Catalunya, els quals han encapçalat la manifestació darrere de la pancarta principal amb el lema 'Més Espanya i més espanyol'. Els manifestants s'han trobat al Passeig de Gràcia i han caminat plegats fins a la plaça Catalunya, on un ciutadà ha mostrat aquesta bandera amb simbologia franquista. A la mateixa plaça, s'han muntat diverses carpes d'entitats a favor d'imposar el castellà a l'escola i S'ha Acabat, així com dels principals partits polítics de la dreta espanyolista.

Més simbologia feixista

Al llarg del recorregut també s'han vist cartells i simbologies feixistes per part d'altres manifestants, així com algunes samarretes reivindicatives de la Legió espanyola i el partit neonazi Espanya 2000. Segons ha recollit l'ACN, aquesta simbologia ha tingut presència sobretot entre els més joves, els quals han cridat càntics com "Puigdemont, a prisión", "Esta es la juventud de España" i "Que vuelva la Guardia Civil, que se vayan los Mossos de aquí". De fet, alguns d'ells han protagonitzat un breu escarni contra dues periodistes de la televisió pública de Catalunya, mentre entrevistaven un manifestant. En passar pel seu costat, han cridat "TV3, manipuladora". 

Manifestació Barcelona 12-Octubre salutacions feixistes / Foto: ACN
Joves amb la bandera espanyola a l'esquena fent salutacions feixistes. Foto: ACN

 

Manifestació 12-Octubre Barcelona salutació feixista / Foto: ACN
Més joves fent salutacions feixistes. Foto: ACN

Els partits constitucionalistes

Vox ha aprofitat el 12-O per portar el seu vicepresident, Javier Ortega Smith, a Barcelona, mentre que Ciutadans ha desplegat una gran bandera espanyola al centre de la capital catalana. Tant el partit d'extremadreta, como los naranjas i el PP han reivindicat la hispanitat i han afirmat que Catalunya té "l'orgull de formar part d'una gran nació" i que l'aportació catalana a la cultura hispana "és incomparable". A més a més, han carregat contra l'independentisme i han criticat l'absència del PSC. També han aprofitat la jornada per llançar un missatge al president espanyol. En paraules dels taronges, "Pedro Sánchez i Salvador Illa s'avergonyeixen de la Festa Nacional". Per la seva part, Vox ha afirmat que "el separatisme, de la mà de l'esquerra, durant dècades ha intentat torpedinar la unitat d'Espanya".