El Banc d'Espanya ha rebaixat quatre dècimes, al 2%, la seva previsió de creixement de l'economia espanyola per a aquest any, a causa de la revisió a la baixa de la comptabilitat nacional del primer semestre, però també perquè han empitjorat les perspectives per al consum privat i la inversió empresarial.

Per al pròxim bienni l'entitat espera que la desacceleració sigui més intensa del previst en les projeccions de juny i calcula que l'economia avançarà un 1,7% el 2020 (dues dècimes menys) i un 1,6% el 2021 (una dècima menys).

En les noves projeccions per a 2019-2021 publicades aquest dimarts, s'explica que el deteriorament de l'entorn exterior per les tensions comercials i geopolítiques no només està llastant el comerç i el sector manufacturer, sinó que també està fent efecte en el nivell de despesa d'empreses i famílies.

No ajuda a millorar la situació la paràlisi política que travessa el país, segons ha afirmat en roda de premsa el director general d'Economia i Estadística del Banc d'Espanya, Óscar Arce.