La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha proposat celebrar una corrida amb la mort de 6 toros el 12 d'octubre, dia de la Hispanitat, per "homenatjar els professionals, tant de la Sanitat pública como la privada" i per altra banda per "reportar els beneficis a projectes encaminats a la recuperació després de la pandèmia" del coronavirus.

Ayuso ha precisat, en un acte amb el sector taurí, acompanyada d'una capa de torero, que la reobertura de la plaça de toros de Las Ventas es farà sempre que les circumstàncies sanitàries "ho permetin".

La presidenta de Madrid també ha proposat reduir els impostos a les corrides de toros, i ha demanat al govern espanyol la reducció del tipus impositiu de l'IVA del bou de lídia, del 21% al 4%, minvar d'aquesta manera "les pèrdues econòmiques que estan patint moltes explotacions ramaderes amb la suspensió o ajornament dels espectacles taurins".

Díaz Ayuso ha assegurat que traslladaran a l'Estat les reivindicacions d'aquests professionals, per tal que els ramaders del bou de lídia es puguin adherir a les ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC), dependents del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació; o que s'ingressi com més aviat millor les prestacions econòmiques que els puguin correspondre als professionals taurins.

"És un sector molt important per a la cultura espanyola, el que aporta més beneficis i que moltes vegades és injustament tractat des del punt financer i del reconeixement social; una activitat que genera un impacte econòmic de 414 milions d'euros a la regió i afecta a 50.000 ocupacions", ha insistit Ayuso.