La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha acabat l'any carregant un cop més contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Durant la seva roda de premsa per fer balanç del 2023, Ayuso ha atacat durament Sánchez i el seu govern pels pactes als quals ha arribat amb els partits independentistes. "La fortalesa de la Comunitat de Madrid és imprescindible per a fer front al projecte comunista del govern central. Pedro Sánchez és un comunista secundat per independentistes catalans i bascos que porten a la seva esquena els més greus delictes: contra la vida, la llibertat i la unitat d'Espanya", ha començat en el seu repàs a l'any, 

La presidenta madrilenya ha acusat Sánchez d'estar "en perfecta comunió amb una amalgama de grups d'ultraesquerra que no han dubtat aquest Nadal a criticar la defensa que el cap de l'Estat, Sa Majestat el Rei Felip VI, va fer de la Constitució espanyola". A més, ha assegurat que és "proactiu en el desastre", i ha censurat que li aplaudeixin "els terroristes de fora i els de dins".

Crítiques al govern de Pedro Sánchez

Durant la seva intervenció en la roda de premsa posterior a l'última reunió del Consell de Govern de l'any, des de la Real Casa de Correus, la dirigent madrilenya ha lamentat que "si la ultraesquerra que ens governa no defensa la Constitució, significa que Pedro Sánchez rebutja aquesta afirmació que va fer el Rei: 'Fora del respecte a la Constitució no hi ha democràcia ni convivència possibles; no hi ha llibertats sinó imposició; no hi ha Llei, sinó arbitrarietat'", ha recordat. "El balanç polític de l'any 2023 es resumeix en què un govern d'ultraesquerra ha pres el poder per a liquidar la Constitució. I amb ella la unitat d'Espanya, la seva prosperitat i la seva influència en el món", ha afirmat. 

Ayuso també ha fet una repassada per les eleccions autonòmiques i municipals del 28-M. En aquest sentit, ha destacat que ha estat un any molt important per Madrid i ha tret pit dels resultats electorals "el nostre projecte polític va obtenir més vots que tots els partits d'esquerra junts, fruit d'un projecte basat en la llibertat i la prosperitat. Vam vèncer en 120 municipis, recuperant importants municipis com Alcalà, Valdemoro o Leganés". Continuant en el panorama electoral, ha criticat la sorprenent convocatòria a les urnes en ple estiu de Pedro Sánchez "ens van cridar a unes eleccions anòmales, amb milions de persones fora del seu domicili i problemes en el vot per correu. I negant una amnistia que ja negociaven. El seu govern que destrossant l'economia, ens està costant molt car. Res bo ocorre quan una nació s'abraça al comunisme". Ayuso no ha baixat pistonada i també ha criticat les crisis judicials i internacionals relacionades amb el govern espanyol "no seré una presidenta que feliciti el grup terrorista Hamàs per res, ni els grups terroristes d'hutíes que ataquen als vaixells al Mar Roig. Ni tampoc cap polític espanyol condemnat per delictes de sang. Si em felicitessin qualsevol d'aquests grups terroristes, dimitiria. No només per raons polítiques: dimitiria per principis".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!