Isabel Díaz Ayuso no ha decebut, i aquest dijous ha entonat el fragment més ultra del monòleg del PP al Senat contra l’amnistia. “Si aquesta indignitat triomfa, aviat no hi haurà espanyols, perquè quant dura una nació que es deixa trair?”, s’ha preguntat durant la seva intervenció, fixant el discurs més dur del seu partit contra una possible llei que exoneri independentistes. La presidenta de la Comunitat de Madrid, eterna candidata a prendre-li el tron de Génova a Alberto Núñez Feijóo, ha titllat l’amnistia de “traïció” i ha avisat que el perdó judicial a independentistes serà el primer pas per acabar celebrant a Catalunya un referèndum d’autodeterminació.

🔴 Pere Aragonès defensa l'amnistia al Senat, DIRECTE | Última hora de la Comissió de Comunitats Autònomes

Després de l’amnistia arribarà “la independència i la imposició d’un règim autoritari” que reclami per a Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i “trossos de l’Aragó i França”, ha arribat a dir Ayuso. De fet, la presidenta madrilenya ha acusat Pedro Sánchez de fer “política de terra cremada”, davant d’un Carles Puigdemont que “és un fugat” però que alhora condiciona i “ridiculitza” la política espanyola “amb només l’1,6% dels vots” a les eleccions del 23-J. “No hi ha amor a la pàtria en el nacionalisme separatista, només hi ha ressentiment fins a l’extrem de posar en perill la prosperitat i la convivència”, ha sentenciat Ayuso.

El PP acusa Pere Aragonès d’actuar com a portaveu de Pedro Sánchez

Paral·lelament, el PP ha acusat Pere Aragonès d’haver actuat aquest dijous a la Comissió General de Comunitats Autònomes del Senat “com a portaveu” de Pedro Sánchez. El president de la Generalitat ha fet una defensa de l’amnistia a la cambra baixa, i ha assenyalat que aquesta serà la primera pedra per acabar celebrant a Catalunya un referèndum d’autodeterminació, pactat amb l’estat espanyol. Segons assenyalen fonts populars, “el PSOE ha permès” que el dirigent català posi sobre la taula les condicions que marcaran la investidura de Sánchez com a president del govern espanyol. El partit d’Alberto Núñez Feijóo lamenta, al cap i a la fi, que “no falta gaire” per escoltar el líder socialista fent una defensa d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya.

 

En aquesta mateixa línia s’han expressat alguns dels presidents autonòmics del PP que aquest dijous han participat en aquest aquelarre contra l’amnistia, Catalunya i el govern espanyol. Però l’andalús Juanma Moreno —que pretén abanderar l’ala més moderada del partit— ha donat les gràcies a Aragonès per haver participat en aquesta Comissió, tot i lamentar que el president de la Generalitat no s’hagi quedat a escoltar les intervencions dels presidents autonòmics espanyols. Génova, per la seva banda, lamenta que Aragonès hagi tractat Espanya “com un estat opressor que va perseguir injustament els líders del Procés”.

El PSOE acusa el PP de “parasitar” el Senat

Els socialistes han respost a l’aquelarre anticatalanista del PP, i han acusat el partit de Feijóo de “parasitar” el Senat, la Federació Espanyola de Municipis i el Consell General del Poder Judicial. Fonts del PSOE assenyalen que als populars els fa falta més “tranquil·litat i respecte institucional”. “Han d’assumir el resultat electoral”, assenyalen des de Ferraz, en referència a la victòria insuficient del PP el passat 23-J.