La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha assenyalat que "espera i desitja" que el president Carles Puigdemont "sigui jutjat, i que sigui aviat". Aquesta és la resposta que ha donat Ayuso als mitjans de comunicació, en un acte a la Real Casa de Postas, preguntada per la detenció d'ahir dijous a Sardenya de Puigdemont per les autoritats italianes. Cap sorpresa. Ayuso utilitza els micròfons dels mitjans, els del parlament de l'Asamblea madrilenya i des dels seus mítings amb el PP per carregar contra les aspiracions independentistes.

Aquesta setmana també s'ha fixat amb els bascos: "Bildu parlant de delictes d'odi. Sánchez, sense parlament, de democràcia des de l'ONU. I els socialistes, d'economia. Doncs no: no vaig a pujar els impostos a les famílies i empreses madrilenyes. I menys per rentar la cara als independentistes", sobre la seva política liberal que està aplicant a la Comunitat de Madrid.

Els atacs d'Ayuso

La darrera visita d'Ayuso a Catalunya va ser el mes de febrer coincidint amb la campanya electoral catalana. En un acte durant la seva segona visita de campanya, Ayuso va acusar els independentistes d'imposar una ideologia "totalitària" i posar-la per davant de l'economia, la cultura i la convivència. Ayuso també va aprofitar l'ocasió per anunciar que Madrid homenatjarà l'advocat de l'Estat que va denunciar la immersió lingüística per demanar l'escolarització en castellà de la seva filla. Al mateix temps, va assegurar que a Catalunya s'adoctrina els nens "des de la seva tendra infantesa". 

"Ser patriota és estimar, ser nacionalista és rebutjar l'altre", ha assegurat Ayuso, assenyalant els independentistes. Segons la presidenta de Madrid, els partits independentistes actua per "por" i "inferioritat" i són independentistes abans que catalans. "Per això, han fet tant de mal a Catalunya, per la seva ideologia totalitària", va remarcar. La llista d'improperis contra l'independentisme és extensa. Anteriorment va sentenciar que l'independentisme és un negoci que roba" als catalans i a la resta dels espanyols. Ho va expressar en un ple de l'Asamblea en resposta a una pregunta del portaveu del PP, Alfonso Serrano. En els seus viatges a Catalunya, Ayuso ha explicat que li han servit per comprovar que "el nacionalisme català s'està enfonsant i probablement aquest sigui un dels motius pels quals estan tan nerviosos i han necessitat remoure l'espantall contra Madrid perquè sembla que això cotitza més entre els independentistes, promoure l'odi".

Per a la presidenta madrilenya, els ciutadans i les empreses que venen de Catalunya a Madrid "se senten més catalans i més lliures aquí que allà i s'adonen que durant anys els han estat venent una sort de negoci que l'únic que ha fet ha estat robar-los a ells i a la resta dels espanyols". Durant molt temps, els independentistes "han estat preocupats en com retolar comerços, com saquejar empreses, com acabar amb la llibertat de tots els catalans", ha afirmat Díaz Ayuso.