L'Associació El Defensor de El Paciente ha interposat davant de la Fiscalia General de l'Estat i el Tribunal Suprem una denúncia contra la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz de Ayuso, per la presumpta comissió d'un delicte d'omissió del deure del socors i homicidis imprudents per presumptament ordenar que els hospitals madrilenys no acceptessin ancians procedents de residències durant la crisi de la Covid-19.

En la denúncia, a la que ha tingut accés Europa Press, la presidenta de l'associació, Carmen Flores, sustenta la seva petició en les afirmacions d'Ayuso en una entrevista publicada aquest cap de setmana al diari 'El Món' en la qual reconeix, segons la denunciant, que, de forma deliberada, "va ordenar no acceptar als hospitals els ancians, fonamentalment procedents de les residències", els qui, presumptament, "van morir abandonats i desemparats".

Manifestacions "inhumanes"

Flores titlla d'"inhumana" les manifestacions d'Ayuso, criticant que decidís "deixar sense assistència mèdica els ancians, amb evident infracció de l'article 14 de la Constitució Espanyola."

Així mateix, afirma que la presidenta regional va infringir amb això "tota la normativa en matèria de Sanitat i Drets Humans. "Si hi ha hagut criteris tècnics i sanitaris que et diuen igualment aquesta persona morirà, que millor es quedi allà, jo no ho puc qüestionar ara en fred i a misses dites. A misses dites?. No els ha ofert una mínima oportunitat de supervivència i n'han mort aproximadament 17.000 per decisions com aquesta", ha retret.

Per això, El Defensor del Paciente ha destacat que vol que s'investigui quants n'han pogut morir sense rebre l'assistència adequada a causa d'aquesta decisió en considerar que "la petició d'investigació i intervenció està més que justificada; més encara si considera que el president de la patronal de les residències ha manifestat, també públicament, que no arribaven els medicaments, a excepció de la morfina".

L'associació basa la seva sol·licitud en l'article 262 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, que "obliga als que pel seu càrrec, professió o ofici van tenir notícia d'algun delicte públic a denunciar-ho immediatament al Jutge o al Fiscal".