L'Audiència de Barcelona ha confirmat l'arxivament de la causa oberta contra el suposat seguiment i vigilància per part dels Mossos d'Esquadra a diverses personalitats del món unionista, que van denunciar haver estat espiades per motius polítics. La interlocutòria conclou que els seguiments van ser per evitar agressions en una època "convulsa", sense envair la intimitat.

Així ho sosté la secció sisena de l'Audiència en una interlocutòria en què en confirma la decisió del titular del jutjat d'instrucció 22 de Barcelona, que el gener passat va arxivar la investigació sobre el presumpte espionatge destapat arran de la documentació que la Policia Nacional va confiscar als Mossos quan l'anaven a incinerar la vigília de la declaració d'independència del 27 d'octubre de 2017.

L'Audiència, que només revoca la decisió de l'instructor que l'arxivament sigui definitiu, ja que acorda que sigui provisional, ressalta que quan es van dur a terme els seguiments a polítics i dirigents constitucionalistes la situació a Catalunya era "convulsa" pel 'procés' i, en aquest context, es va buscar informació per evitar agressions sense envair la vida privada ni els espais íntims dels afectats.