El candidat del PNB a les eleccions basques, Imanol Pradales, ha estat aquest dimarts atacat amb gas pebre a la sortida d’un míting a la localitat de Barakaldo, quan es dirigia a la televisió basca per celebrar el debat entre candidats. Ha donat la notícia el president del partit, Andoni Ortuzar, precisament durant l'acte polític. Segons informen fonts del Partit Nacionalista Basc, l'Ertzaintza ha detingut la persona que ha ruixat amb esprai el polític, que a hores d’ara té més números per convertir-se en el nou lehendakari. Pradales ha estat atès a l’Hospital de Cruces, on se li ha fet una neteja d'ulls. A hores d'ara, però, el polític ja ha abandonat el centre, segons ha informat el partit. El candidat a lehendakari es dirigeix a la seu d'ETB, on a partir d'un quart d'onze participarà en un debat electoral amb la resta de candidats a la presidència. 

Minuts abans de ser atacat, Pradales ha advertit que si després de les eleccions del 21 d'abril és Bildu qui acaba tenint el poder, poden haver al país "radicals canvis a cegues" que poden "no tenir marxa enrere". Ha defensat també les mesures de protecció social d'Euskadi, les "més avançades de l'Estat". Pradales, que ha participat en un acte electoral a Barakaldo al costat de l'encara lehendakari, Iñigo Urkullu, i l'alcaldessa de la localitat biscaïna, Amaia del Campo, ha reivindicat davant dels assistents que Euskadi "ha anat a millor" en els darrers anys. Un dels problemes que arrossega el partit de cara a aquestes eleccions és la sensació entre l'electorat basc que els serveis públics, sobretot la sanitat, funcionen ara pitjor que anys enrere.

"La teva vida personal i la de la teva família han anat a millor o a pitjor? La teva qualitat de vida a Euskadi és bona o no? I si la resposta és que Euskadi ha anat a millor i la teva vida ha anat a millor, ho tens molt clar: vota PNB", ha afegit. El candidat ha advertit els qui conviden ara "a canviar a cegues la casa" construïda "amb tant d'esforç i sacrifici entre tots". "El seu anunci immobiliari és que el seu habitatge és ampli i amb bones vistes, però no diu més. No adjunta ni una fotografia que ho acrediti", ha afegit.

És per això que ha preguntat als centenars de congregats a la Herriko Plaza de Barakaldo si canviarien el seu habitatge "sense haver vist l'altra". "No, veritat?", ha respost. En aquest punt, Imanol Pradales ha advertit sobre "els radicals canvis a cegues". "No vagi a ser que després ens emportem una sorpresa desagradable i no hi hagi marxa enrere", ha manifestat. Seguidament, ha apel·lat al "vot de l'orgull, aquest vot de l'orgull" per l'Euskadi construïda "entre totes i tots, entre els qui sempre han treballat". "Votar al PNB és votar per l'orgull del país que tenim i per continuar millorant la nostra única casa, Euskadi", ha insistit.

El candidat a lehendakari ha assegurat que se sent "orgullós d'Euskadi, de ser basc", i s'ha mostrat segur que la societat "vol que governi el PNB". "La gent es fia de la nostra gestió, i es fia perquè, tot i que hàgim comès alguns errors, el balanç general és positiu, i Euskadi ha avançat sempre, pas a pas, malgrat les dificultats", ha explicat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!