El president d'Unidas Podemos al Congrés, Jaume Asens, ha assegurat aquest dissabte que es mostra "optimista" sobre l'indult per als presos polítics després d'abordar la qüestió amb membres del govern espanyol.

En una entrevista a RAC1, ha dit que fa aquesta valoració després d'haver parlat sobre això amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, i el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo. Tanmateix, ha criticat Calvo per dir que el tràmit per aprovar aquesta mesura pugui demorar-se fins a quatre o cinc mesos: "No sé d'on es treu aquesta dada. No és així".

D'altra banda, ha acusat Campo de retractar-se del compromís de reformar el delicte de sedició del Codi Penal aquest 2020: "No és seriós, no es pot jugar amb un tema tan sensible que afecta tanta gent d'aquesta manera tan frívola".

Per això, ha justificat que Unidas Podemos elevi el to en relació amb l'indult i mostri les seves discrepàncies amb el PSOE per mostrar la seva oposició al "retard injustificable".

"Continuo pensant que no és fàcil, però que tampoc no és impossible que aquest escenari de normalitat democràtica d'eleccions amb els presos en llibertat es faci efectiu", ha indicat.