L'Audiència Provincial de Barcelona ha arxivat definitivament la denúncia per coaccions que la CUP va presentar arran del setge que la policia espanyola va fer a la seu del partit el 20 de setembre del 2017 amb motiu dels preparatius del referèndum de l'1-O.

L'Audiència Provincial va acceptar a tràmit el recurs que la formació anticapitalista va presentar després que una magistrada del jutjat d’instrucció número 9 l'arxivés al·legant que la policia espanyola havia actuat seguint ordres de la Fiscalia.

L’Audiència Provincial va ordenar una investigació, on van ser citats a declarar testimonis de la CUP, un advocat present aquell dia i dos comissaris del cos policial, com a investigats. Tres anys més tard, l’Audiència Provincial ha decidit arxivar definitivament el cas, assumint així que l’actuació policial va ser justificada.

 

Les conclusions de la CUP

Davant l'arxivament, la CUP s'ha reafirmat en l'opinió que l'operació policial tant a la seva seu com a la Conselleria d'Economia i Finances "va suposar una clara vulneració dels drets civils i polítics, a través de detencions, escorcolls i setges policials amb la finalitat d’exercir la repressió i evitar la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya".

Els anticapitalistes també denuncien que l'arxivament de la causa "sense la celebració d’un judici constitueix una mostra més que l’aparell repressiu de l’estat espanyol conformat per tots els seus actors policials i judicials es troba plenament posicionat en el combat polític per impedir l’exercici del dret a l’autodeterminació".

Per últim, el partit recorda que aquell dia "també va suposar una victòria per a la gent que va posar el cos i la intel·ligència col·lectiva, i que es va veure forta i capaç de dur a terme l’exercici del dret a l’autodeterminació fent front a l’altíssima repressió policial".