Les enquestes són tossudes amb Junts per Catalunya, fa temps que no els donen treva. Segons els sondejos, pinten bastos de cara a les eleccions al Congrés del 28-A. Al quarter general de la candidatura confien en la falta de punteria de la demoscòpia i en el carisma dels seus principals actius durant la campanya.  

Trauran tota l'artilleria ja des del minut 1, des de dijous a les 12 de la nit quan s'inauguri oficialment la campanya electoral. Els tres últims presidents de la Generalitat seran a l'escenari de la Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu de Barcelona, el lloc que JxCat ha escollit per arrencar la cursa cap al 28-A. Quim Torra i Artur Mas hi seran físicament, Carles Puigdemont hi connectarà de manera virtual, com ja és tradició des que és a l'exili. Tots tres pronunciaran un discurs durant el míting, un fet inèdit fins ara. També hi intervindran Elsa Artadi, Meritxell Lluís, Míriam Nogueras, Laura Borràs i Jordi Sánchez.

El protagonisme de Mas en campanya, un missatge per a Pascal

La participació activa de Mas a la campanya de Junts per Catalunya és tot un missatge just en el moment que el sector afí a Marta Pascal ha decidit llançar el globus sonda d'un hipotètic nou partit del seny i la moderació.

Per als qui especulen o fins i tot empenyen Mas a embrancar-se en la creació i el lideratge d'una nova formació, podran trobar resposta quan comprovin el rol que jugarà l'expresident en aquesta campanya electoral. Un paper força més protagonista que no pas el que va tenir -i el que van voler donar-li- durant la campanya del 21-D, quan la ferida oberta de la DUI encara era molt recent. Com ja ve fent durant les últimes setmanes, Mas intensificarà la seva presència en actes de Junts per Catalunya. 

Que Mas està rebent pressions de molts sectors per tornar a fer un pas endavant un cop acabi la seva inhabilitació el 23 de febrer de l'any que ve no és cap secret. De moment, no hi té especial entusiasme, però tampoc no descarta que passi. En qualsevol cas, mai seria a la contra de Junts per Catalunya, ni de Puigdemont. Valgui una dada per al record, tots dos, Mas i Puigdemont, van votar per aquest nom a l'agitat congrés de refundació de Convergència, on va néixer el Partit Demòcrata (la marca que es va acabar imposant) i es va escollir Pascal de coordinadora general. 

A més de recórrer tot el territori català amb més de 400 actes, JxCat durà la campanya a Waterloo, aquest diumenge, i a Soto del Real, durant la Setmana Santa.