La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha admès aquest divendres que és "molt difícil" que prosperi la seva candidatura a presidir la Generalitat, atesa la majoria independentista al Parlament després de les eleccions del 21 de desembre. Tanmateix, ha recordat que hi ha diputats electes de Junts per Catalunya i ERC que són a Bèlgica, la qual cosa podria deixar la sobirania en minoria a la Cambra si no poden tornar.

"Com que no som nosaltres els que diem si hi renunciaran o no [a l'escó], haurem de tenir tots els escenaris presents", ha plantejat en una entrevista a la Cadena Ser, en què ha renunciat a descartar qualsevol escenari al llarg de les properes setmanes.

Així, preveu que davant de la impossibilitat de formar qualsevol Govern es repeteixin els comicis, perquè "no s'ha de descartar res", i ha considerat igualment negatiu que el líder de JuntsxCat, Carles Puigdemont, i el d'ERC, Oriol Junqueras, puguin liderar el pròxim Executiu.

Arrimadas ha atribuït la situació actual al fet que Catalunya no tingui llei electoral pròpia i que la distribució de diputats entre les quatre províncies catalanes ha donat una majoria d'escons a l'independentisme que no reflecteix el 47,7% de vots que va aconseguir: "Si tinguéssim una llei electoral justa, aquest debat no existiria".

També ha demanat de "mirar enrere per saber per què a un país pròsper de la Unió Europea com Espanya" un territori com Catalunya decideix declarar la independència, i ha augurat que un nou Govern independentista tornarà a fer el mateix que la legislatura passada. "Els sento als mítings i als mitjans de comunicació i us asseguro que no estan renunciant a res. Se senten orgullosos del que han fet fins ara", ha assegurat.

Cs està treballant per aconseguir la presidència del Parlament, però Arrimadas encara no ha parlat sobre l'assumpte amb el líder de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, a qui ha demanat "si vol que continuï el Govern de l'independentisme i que se'n vagin empreses". "No puc obligar-lo a res, però tinc l'obligació d'intentar parlar amb ells, negociar, i que a Catalunya torni el sentit comú", ha subratllat.