Inés Arrimadas ja ha començat a treure's de sobre als que molesten. Purga als crítics. El coordinador autonòmic de Ciutadans i vicesecretari general, Daniel Pérez Calvo, ha comunicat per 'Whatsapp' al diputat per Osca a les Corts d'Aragó i un dels impulsors de la plataforma de crítics Somos Ciudadanos, Carlos Ortas, el seu cessament com a secretari d'acció institucional autonòmic. Els crítics a la direcció d'Arrimadas han assegurat que aquesta destitució ha tingut lloc aquest dimarts i a més se li ha prohibit fer declaracions. "No estàs autoritzat a concedir declaracions a mitjans de comunicació en relació amb Somos Ciudadanos", és el missatge que han rebut diversos dels impulsors.

Per a Somos Ciudadanos és un "clar atemptat" a la llibertat d'expressió en argumentar que "busquen coartar els nostres drets i llibertats com a afiliats". En una nota de premsa, han afegit: "Lamentem profundament que aquesta hagi estat la resposta rebuda, que no fa res més que confirmar la deriva que han pres els que ens dirigeixen". Des de Somos Ciudadanos consideren que aquesta destitució és la resposta a la petició d'una reunió a la secretària general de Ciutadans, Marina Bravo, per traslladar-li les inquietuds i exposar-li personalment la necessitat de la celebració d'una Assemblea General Extraordinària i conèixer el nombre real d'afiliats perquè, segons estableix l'article 59.3.b. dels Estatuts, seguir amb la recollida de firmes.

Somos Ciudadanos ha confiat que "torni el seny i el sentit comú als membres del Comitè Executiu", en argumentar que "les represàlies i els intents de censura no són la solució". "Com a afiliats al partit -han avançat- continuarem aportant i buscant solucions perquè Ciutadans torni a ser aquest partit que va il·lusionar tants milions d'espanyols. Entre tots, hem de decidir el futur del nostre projecte".

Ortas diu que ha estat "un honor" ocupar el seu càrrec

Per la seva part, Ortas ha assenyalat a través d'un missatge publicat al seu compte de Twitter que "ha estat un honor" treballar des de la Secretaria d'Acció Institucional "defensant el municipalisme poble a poble". "Vull agrair a cada un dels regidors i alcaldes la seva feina, clau en el nostre projecte de Cs Aragó", ha agregat, subratllant que "sempre" tindran un company i amic.

Una destitució "evident"

Mentrestant, des de la direcció nacional han recordat que la destitució d'Ortas era "evident" davant de les crítiques del diputat autonòmic. Fonts 'taronges' recalquen a Europa Press que es tracta d'una persona que va ser avalada el seu dia per l'Executiva nacional i que ara demana la dimissió d'aquesta.