La líder del grup de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, ha acusat al Govern d’utilitzar la independència com a excusa per sortir del sistema judicial espanyol i evitar així les condemnes per corrupció en casos com el del 3%. “Ara entenem perquè, de cop i volta, alguns tenen tan interès i tanta pressa en això de la independència”, ha criticat.

Segons la cap de l’oposició, el procés és una cortina de fum per tapar “els escàndols” de la política catalana. Fent referència explícita a les noves informacions sobre el cas del pressumpte finançament irregular de Convergència, ha posat en dubte “el gir sobtat cap al sobiranisme” de la formació que dirigia Artur Mas i ha denunciat que els polítics independentistes reclamen un estat propi per poder tenir també una justícia pròpia que se situï “fora de les garanties de l’Estat espanyol i Europa”. “No volem que cap estelada tapi els casos de corrupció”, sentència.

Arrimadas, reforçada per les recents novetats en el cas, ha aprofitat el Corredor Mediterrani, motiu de la seva intervenció, per retreure el 3% una i una altra vegada al PDeCAT, i més concretament a Mas i als dirigents de l’antiga CDC. Sobre aquest mateix tema, ha reclamat que les licitacions de les obres de la infraestructura no estiguin tacades de cap tipus de corrupció ni de polítics que posen la mà a la caixa. 

El Corredor, element d’unió

En un acte a Barcelona en suport del Corredor Mediterrani, en el qual els periodistes no han pogut fer preguntes, Arrimadas ha volgut posar en valor la importància que té aquesta infraestructura per a la seva formació i ha assegurat que “nosaltres defensem tot allò que ens pot connectar amb la resta d’Espanya i la Unió Europea”. La cap de l’oposició considera que el PDeCAT i Esquerra Republicana estan massa capficats en el “monotema” de la independència i que això els porta a demanar coses “del tot impossibles i perjudicials per a Catalunya”, al Congrés dels Diputats. Segons Arrimadas, Ciutadans és la única opció catalana viable per a tirar endavant el Corredor Mediterrani amb plenes garanties.

En la seva reunió amb Soraya Sáenz de Santamaria, Arrimadas va exigir al govern espanyol un pas immediat de les paraules als fets. “Estem d’acord amb el diàleg, però ha arribat el moment de concretar”, manifesta. Precisament sobre el diàleg, la líder parlamentària de Ciutadans a Catalunya ha posat en dubte que Puigdemont parli d’aquest tipus de qüestions en les seves “reunions secretes” amb Rajoy.

“Demanem un calendari fix sobre el Corredor Mediterrani, que es facin servir criteris tècnics i no polítics i que es prioritzi un projecte no tan sols important per a Catalunya, sinó també per a tot el país”, ha detallat.

“Un corredor d’imputats i corruptes”

En el mateix acte a l’Hotel Front Marítim de Barcelona, també ha intervingut el president de Ciutadans, Albert Rivera, qui ha dirigit bona part del seu discurs ha denunciar la corrupció sistèmica que hi ha a Espanya. “Tardarem molt de temps en netejar tota la porqueria en el sistema d’aquest país”, ha advertit. Per a Rivera, els casos de corrupció que s’estan succeint a les comunitats de la franja mediterrània com el 3% a Catalunya, Gürtel a València o Auditorio a Múrcia són també un símbol d’aquesta porqueria: “És un corredor d’imputats i corruptes”.

Rivera ha defensat el Corredor Mediterrani com un element de “vertebració” de l’Estat, en front d’aquells que volen “aixecar fronteres i dividir” els ciutadans espanyols. “Cal garantir que a Catalunya es deixi de desconnectar i es comenci a connectar. És important per a Espanya que Catalunya formi part de la solució”, ha reclamant.