Més d'un centenar de persones han acompanyat Marcel Vivet a l'Audiència de Barcelona, on se'l jutja pels aldarulls que hi va haver a la ciutat el setembre del 2018 en una manifestació holi contra el sindicat policial Jusapol.

Sota la pluja, els assistents han denunciat la "repressió" i han demanat l'absolució de l'acusat a crits de "Marcel, no estàs sol". Vivet està acusat de desordres públics, atemptat a l'autoritat i lesions lleus a un agent, i la Fiscalia demana una pena de 6 anys i mig de presó, mentre que la Generalitat demana 4 anys, 9 mesos i un dia de presó.

Marcel Vivet Audiència Barcelona 2 ACN

Concentració en suport de Marcel Vivet a les portes de l'Audiència de Barcelona / ACN

Entre els assistents hi havia la cap de llista de la CUP, Dolors Sabater, el diputat anticapitalista al Congrés Albert Botran, Elisenda Paluzie (ANC) i Xavier Antich (Òmnium).

La protesta 'holi'

El lema de la protesta era "posar color a la foscor del feixisme" i va acabar amb càrregues policials. Pocs mesos després, la policia va detenir Vivet per la seva participació en la manifestació i, suposadament, per haver produït lesions a un mosso d'esquadra. Uns fets que nega l'activista, un jove de Badalona.

La Fiscalia li demana sis anys i mig de presó per desordres públics, atemptat contra l'autoritat i lesions lleus, mentre que la Generalitat sol·licita una condemna de quatre anys i nou mesos de presó. En canvi, Vivet, un activista militant de Guanyem Badalona, assegurava el mes de desembre que l'estaven acusant "falsament" i considerava que rere la causa judicial hi ha "una voluntat de persecució política"

En aquest sentit, ressaltava que va participar "tranquil·lament" a la manifestació del 29 de setembre del 2018 alhora que sostenia que els assistents "només" van llançar pólvores de colors per celebrar una festa holi com a protesta contra la manifestació que estava celebrant Jusapol, que "reivindicava l'actuació violenta de l'1-O".

Manifestació holi Jusapol / ACN

Imatge del festival 'holi' contra la manifestació de Jusapol / ACN

Segons Vivet, el llançament de pólvores de colors "era del tot pacífica" i no pretenia entorpir la feina dels Mossos d'Esquadra

A més, Vivet va criticar les càrregues que van dur a terme els Mossos d'Esquadra contra els manifestants: "Van actuar amb una violència totalment injustificada i desproporcionada". Des del seu punt de vista, els agents antiavalots "pretenien buscar violència en un acte on no n'hi havia, i es van trobar ridiculitzats per una festa de colors que reivindicava l'amor i la vida".

Foto principal: Marcel Vivet a punt d'entrar a l'Audiència de Barcelona / ACN