L'organització juvenil de l'esquerra independentista Arran té avui 26 causes judicials obertes, 67 militants encausats, més 600 identificacions als seus membres i 40 detencions

Aquest dimecres al matí han denunciat que la repressió policial i judicial contra Arran ha augmentat durant els últims 3 anys". En un acte públic a la plaça del Rei de Barcelona han fet un balanç de la situació que travessen actualment per "trencar el diàleg bidireccional entre l'Estat i la organització. "Fins ara, hi havia informació que només es coneixia entre la maquinària repressora i nosaltres. Avui decidim trencar amb això i fer-ho tot públic", han apuntat la portaveu Neus Serra.

Arran ha denunciat seguiments per part dels cossos policials a militants. Segons han detallat, els seguiments es donen als llocs de feina, a casa, a casals i ateneus i espais que freqüenten. En ocasions, aquests seguiments s’han produït dies abans de mobilitzacions, cosa que demostra, diuen, una persecució "política de caràcter intimidatori que persegueix la finalitat d'atemorir-nos". 

L'organització també ha assegurat que han rebut peticions de col·laboració amb cossos policials a canvi d’un millor tracte, una pena menor o qualsevol mena d’acord. També han denunciat punxades de telèfons i trucades intimidatòries, "sobretot quan decidim de manera legítima no col·laborar amb la Justícia i desobeir les citacions", han assegurat. 

Davant de tot això, els joves d'Arran han decidit "no claudicar" i "entomar la repressió com una definició col·lectiva i política" i reclamen la destitució del conseller d'Interior, Miquel Buch, de qui consideren que "no ha estat capaç de canviar el rumb de les actuacions policials". En aquests sentit, Arran ha demanat l'obertura d'expedients i l'expulsió d'agents, així com el canvi de comissaris i la dissolució de la BRIMO i l'ARRO. 

Per últim, els representants d'Arran han posat manifest tot l’impacte que comporta conseqüències personals i col·lectives. "Ens demanen anys d’espera per una causa judicial, seguiments, controls i ofec econòmic", han enumerat. Amb ànims d'aturar-ho els joves independentistes han avisat que per cada persona detinguda, "serem centenars a les portes dels jutjats i milers als carrers".

Un cop ha acabat la compareixença, militants dArran han esperracat els folis d'una recent sentència judicial que condemna vuit membres d'Arran a pagar 24.057 euros en designar-los responsables d'un delicte de danys durant la manifestació de l'1 de maig del 2016- Això es tradueix en una multa de 10 euros diaris durant 10 mesos i 9.000 euros de responsabilitat civil.

El diputat de la CUP Carles Riera i l'exdiputada i exregidora a Barcelona Eulàlia Reguant han mostrat el seu suport a Arran fent acte de presència en la roda de premsa.