L'organització juvenil de l'esquerra independentista Arran ha penjat una pancarta als peus de la Mare de Déu de Montserrat per denunciar "l'allau de casos d'abusos sexuals a l'Església catòlica".

Al cartell s'hi poden veure les cares de l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, i l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i s'hi pot llegir: "Que us perdoni el vostre Déu. L'Església és abús, masclisme i règim".

Pancarta Arran Moreneta   Arran Jovent

Arran Jovent

Arran ha penjat un vídeo a les xarxes socials en què es veu com es penja la pancarta al cor de l'abadia de Montserrat i s'explica que amb aquesta acció vol "assenyalar els culpables dels abusos sexuals a l'Església".

A través d'un comunicat difós aquest diumenge, l'organització juvenil de l'esquerra independentista ha denunciat "els abusos sexuals i el posterior encobriment; el paper de l'Església com a pilar fonamental del sistema patriarcal, amb discursos misògins i masclistes, i a l'Església catòlica com una carta imprescindible per a l'engranatge del règim del 78 i la perpetuació d'aquest".