"Ràbia, ràbia, ràbia. Qui sembra la misèria recull la ràbia", era l'eslògan més corejat a la manifestació que ha convocat Arran aquest matí amb motiu de l'11 de setembre. L'acte més jove de la Diada ha agrupat a unes 3.000 persones, la majoria joves, que han recorregut els carrers del centre tot combinant lemes independentistes i anticapitalistes.

La manifestació ha evitat els grans eixos i ha passat per carrerons ben amagats. De fet, després de passar per un lateral de la plaça de la Catedral, han anat cap al Forat de la Vergonya per acabar amb un acte a la plaça Sant Agustí. La marxa ha avançat amb una notable falta de coordinació (a anys llum de les ordenades marxes de l'ANC i d'Òmnium) però també amb altíssimes dosis de l'espontaneïtat, que es troba a faltar a d'altres concentracions independentistes.

Arran havia previst culminar la manifestació amb l'ocupació de l'edifici buit situat al carrer Portal Nou 4, per a posar-lo a disposició del Sindicat d'Habitatge de Ciutat Vella. No ha estat possible en trobar un dels pisos ocupat per un inquilí instal·lat pel propietari. Finalment, l'ocupació ha estat suspesa.

A la capçalera, una pancarta deixava clar el to: "La lluita del jovent, el futur del poble". Les crides a l'acció han estat contínues: "Així, així, ni un pas enrera. Contra la repressió, acció directa". Hi ha hagut crits en defensa de les llibertats nacionals, però també s'han reivindicat d'altres lluites. S'ha criticat el racisme: "Nativa o estrangera, la mateixa classe obrera", i hi ha hagut nombroses consignes contra l'especulació: "Ni gent sense casa, ni casa sense gent" o "Fora especuladors dels nostres barris". A la fi, a l'acte de clausura, hi ha hagut intervencions de grups feministes, de defensors del riu Ebre... El objectiu, el deixava ben clar una pancarta: "El nostre límit és la victòria. Som el futur del nostre poble".