Els Armilles Grogues s'han manifestat avui a Perpinyà contra la "violència i la repressió" de les forces de seguretat franceses. En el setzè dissabte de mobilitzacions, el col·lectiu ha representat una cerimònia fúnebre amb la intenció de simbolitzar "l'enterrament de la democràcia". 

Uns 500 manifestants s'han concentrat a les dues del migdia al Palau de Congressos de Perpinyà i, acompanyats d'afiliats de la CGT, han recorregut les avingudes del centre de la ciutat amb màscares, tambors i trompetes. Han afirmat ser "víctimes de la policia" i "patir repressió judicial", motius pels quals han decidit "enterrar la democràcia" aquest cap de setmana. 

En un comunicat, els Armilles Grogues han assegurat que "la repressió contra tots els que desafien l'ordre social establert no té precedents". Denuncien massius controls en les protestes, confiscació de pertinences, repetides peticions d'ordres judicials d'escorcolls, detencions violentes, trets amb bales de goma i gas i multes exagerades. 

En la missiva, també demanen que es respectin les llibertats i els drets fonamentals. En la mobilització s'hi han vist estalades. 

Les protestes dels Armilles Grogues, que van començar el 17 de novembre passat, han anat perdent participants fins aquest dissabte. De moment hi ha hagut 1.800 detinguts i 1.500 persones més estan pendents de judici.