El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha donat a entendre avui dijous que espera que el president de la Generalitat, Quim Torra, busqui el "màxim consens" amb ERC per fixar un horitzó electoral a Catalunya.

En les últimes setmanes, les apel·lacions des d'ERC a acordar ja un calendari electoral han xocat amb la negativa de Torra a obrir aquest meló, tot i que el Tribunal Suprem pot confirmar en els propers mesos la seva inhabilitació, fet que automàticament alteraria la legislatura a Catalunya.

En una visita a una escola de Breda (Selva), Aragonès ha subratllat que no desitja "contribuir a una dinàmica de polèmiques estèrils que no porten enlloc" sobre si Torra ha de convocar o no com més aviat millor unes eleccions, però sí que s'ha mostrat "segur" que en aquest tipus de qüestions "hi haurà consens".

La decisió de convocar eleccions, ha reconegut, "correspon legalment al president de la Generalitat", però al mateix temps ha posat en relleu que "és millor que totes les decisions generin el màxim consens sempre".

Per això, Aragonès està "convençut" que, precisament perquè la feina que està duent a terme el Govern per fer front a la crisi derivada del coronavirus "es pugui continuar fent", les "decisions en l'àmbit polític" es prendran "amb el màxim consens".