El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat aquest dimecres la decisió de retirar el toc de queda als 19 municipis que encara el mantenen perquè ja "no tenia sentit" aplicar-lo en poques localitats per l'escàs "impacte" que tindria. En aquest context, ha destacat que des del Govern van demanar en dues ocasions al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la seva ampliació, amb dos criteris diferents, però que aquestes van ser rebutjades. Justament, en aquesta línia, Aragonès ha afirmat que són decisions que no comparteixen, però que acaten.

"No es tracta d'anar a fer un pols amb el TSJC. La ciutadania necessita claredat", ha expressat el president de la Generalitat. Alhora, però, també ha remarcat que, si cal, tornaran a plantejar el confinament nocturn: "Seguirem amatents a l'evolució de les dades i, si és necessari i aquestes dades empitjoren, tornarem a posar el toc de queda sobre la taula".

 

Contra l'incivisme i els botellots

Malgrat que el toc de queda arriba a la seva fi a tot el país aquest divendres, la resta de restriccions es mantindran vigents, almenys, una setmana més. Pere Aragonès ha volgut subratllar la importància d'aquestes mesures i també ha fet èmfasi en les actuacions que, diu, es faran contra l'incivisme i els botellots en coordinació amb els ajuntaments. Per això, ha manifestat que seguiran "treballant des del punt de vista de la seguretat ciutadana".

pere aragonès acto vilablareix acn

Imatge: El president Pere Aragonès, a Vilablareix. ACN.

Encara sobre el confinament nocturn, el president del Govern creu que el TSJC "ha estat clar amb la seva resolució i nosaltres també volem ser clars amb la ciutadania". Per això, la retirada del toc de queda al conjunt de Catalunya ha estat valorada així pel republicà: "No tenia cap mena de sentit mantenir una mesura en pocs municipis perquè perdia sentit des del punt de vista sanitari. O es fa una mesura d'impacte o mantenir-lo en molt pocs municipis no té cap sentit". 

Crida a la vacunació dels joves

Aquest dimecres, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, juntament amb el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han visitat les obres de dos instituts de Girona, un a Caldes de Malavella i l'altre, a Vilablareix. Donada la proximitat de l'inici del nou curs escolar 2021-2022, Aragonès ha asseverat que aquest començament, que segueix situant-se en el context de la pandèmia de la covid-19, "obliga a la màxima autoexigència" del sistema educatiu.

pere aragonès josep gonzàlez cambray instituto vilablareix acn

Imatge: El president Pere Aragonès, acompanyat del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. ACN.

Paral·lelament, ha defensat que obrir les escoles és "segur i necessari". Pere Aragonès creu que aquests espais, "més enllà de la necessitat pedagògica, que siguin espais d'aprenentatge de continguts, han de ser espais d'aprenentatge vital i han de donar respostes als reptes en l'àmbit del benestar emocional i la salut mental".

Finalment, el president de la Generalitat ha fet una crida a la vacunació dels joves: "Demano que aprofitin l'oportunitat d'aquests dies per poder començar el curs escolar amb la primera dosi administrada", detallant que hi ha vacunes disponibles per fer-ho.

 

Imatge principal: El president Pere Aragonès, en un acte a Vilablareix. ACN.