El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, no acudirà a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, convocat per al 19 de juliol. L'executiu no ha decidit encara si no hi serà present a la cita o si hi enviarà algú en delegació del responsable econòmic del gabinet, segons ha explicat la portaveu, Elsa Artadi

La consellera ha insistit que aquestes reunions multilaterals "només serveixen perquè se'ls comuniquin fets i en alguna ocasió es deixa expressar alguna opinió", per la qual cosa l'executiu "prioritzarà" les comissions bilaterals. De moment, la decisió sobre el CPFF "està entre no anar o delegar en algú altre" ha sintetitzat.

Pel que fa la decisió de l'executiu espanyol de relaxar l'objectiu de dèficit, el Govern valora positivament aquesta mesura que havia reclamat repetidament i que les dues dècimes que s'ha augmentat representa per a les finances catalanes més de 400 milions d'euros.

El conseller de Territori, Damià Calvet, que també era present en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, ha explicat que aquesta tarda celebrarà una reunió amb el grup de treball de seguiment de l'aeroport de Barcelona, amb la delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera, i els responsables d'Aena, l'aeroport i la Cambra de Comerç.

Calvet ha mostrat la preocupació sobre els efectes per a El Prat de les vagues de controladors aeris a Marsella i s'ha sumat a la crida perquè aquesta mena de vagues afectin els vols amb origen o destinació al país afectat.

"Estem molt pendents del dia a dia de l'aeroport, som conscients de les situacions sovintejades de retards i anul·lacions degut principalment a la vaga de controladors de Marsella", ha lamentat.

Així mateix ha reclamat al ministeri i a Aena que asseguri la dotació necessària al centre de control aeri de Gavà per garantir una bona operativa aquest estiu, i ha celebrat que s'hagin incrementat les dotacions de les cabines de control de passatgers per evitar els col·lapses de l'estiu passat.

En aquest punt, tant Calvet com la portaveu, Elsa Artadi, han mostrat la confiança que el nou responsable d'Aena, l'exdiputat del PSC Maurici Lucena, sigui més receptiu a la reclamació de descentralització de la gestió de l'aeroport que Catalunya reclama des de fa anys.