El president de la Generalitat, Pere Aragonès ha afirmat que la Generalitat ha treballat avui, dia de la Hispanitat, perquè tenen "molta feina". Així ho ha justificat sense fer referència a qüestions polítiques vinculades al sobiranisme crític amb el 12-O. 

"Hem continuat amb les nostres feines habituals i ens hem centrat en les urgències i en les tasques que tenim a sobre de la taula", ha afegit, preguntat sobre el motiu pel qual no ha fet festa com sí que s'ha fet arreu de l'Estat. Ho ha explicat a la compareixença que ha fet aquesta tarda al Palau de la Generalitat per anunciar la fi de les restriccions vigents gràcies a la millora dels indicatius sanitaris, i ha subratllat que l'executiu ha treballat en aspectes relacionats amb la pandèmia i també en altres qüestions inajornables. 

Aquest mateix matí el president de la Generalitat s'ha reunit amb els representants de les colles castelleres de Tarragona. La trobada ha servit per intercanviar opinions sobre l'afectació de la covid-19 al món casteller. 

Mobilitzacions de caràcter divers han omplert els carrers 

 

Parlem d'una jornada en què l'unionisme i el feixisme han intentat demostrar la seva força en diversos actes a Barcelona, però en què l'independentisme tampoc ha deixat de mobilitzar-se en diverses manifestacions, com la convocada pel Consell per la República a Nou Barris, on hi han desplegat una estelada de grans dimensions. 

L'antifeixisme també ha estat present aquest matí a la plaça Universitat de Barcelona en una contramanifestació guiada pels lemes "Hispanitat és genocidi" i "Espanyolisme és feixisme". Una marxa en què s'han mobilitzat encapsulats pels Mossos d'Esquadra per evitar la trobada amb la manifestació organitzada per Societat Civil Catalana i Cataluña Suma. 

Fi de les restriccions en cultura, hostaleria i esport exterior

 

En aquest context, avui a la tarda ha comparegut Pere Aragonès, en aquesta roda de premsa al Palau de la Generalitat i ha anunciat que Catalunya recuperarà el 100% de l'aforament als equipaments culturals, als bars i restaurants i també a l'esport a l'aire lliure. 

Una flexibilització de les mesures que arriba amb la millora de les dades epidemiològiques que ha permès al territori un canvi en el nivell de "fase d'emergència" a "fase d'alerta"

Malgrat aquest "pas de gegant", el president ha alertat de la necessitat de continuar amb la immunització i ha advertit que la pandèmia "no ha acabat" i que aquestes decisions "no poden ser sinònim de relaxació total". 

Imatge principal: El president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la reunió amb les colles castelleres Tarragona