El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que ni el vicepresident, Jordi Puigneró, ni cap conseller de Junts no li ha fet arribar cap informació que faci pensar que la feina de l'executiu hagi de veure's afectada "gens ni mica" arran de la suspensió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en aplicació de l'article 25.4 del reglament un cop s'ha obert judici oral contra ella per presumpte fraccionament de contractes mentre era responsable de la Institució de les Lletres Catalanes. "La ciutadania necessita que li parlem clar. No estem davant d'un cas de repressió política, estem davant d'un cas de presumpta corrupció", ha advertit Aragonès.

🔴 Laura Borràs, suspesa com a presidenta del Parlament | DIRECTE

El Parlament ha suspès aquest matí Borràs dels drets i deures com a diputada i com a presidenta de la Cambra amb els vots dels representants d'ERC, PSC i CUP. En una intervenció des de la sala d'audiències Borràs ha reiterat que el seu cas forma part de la persecució contra l'independentisme i ha carregat contra els membres de la mesa que han fet costat a la seva destitució als quals ha titllat de "diputats vestits de jutges hipòcrites".

Respecte pels membres de la mesa

Després de reunir-se amb representants de l'Agència Catalana de l'Aigua per analitzar la situació de sequera, Aragonès ha sortit en defensa dels membres de la mesa, els quals, ha subratllat, "han aplicat reglament davant d'un fets molt concrets i clars", en referència a l'obertura del judici contra Borràs. "Vull expressar el meu respecte pels membres de la mesa del Parlament de Catalunya. No són cinc diputats que passaven per allà, són membres de la mesa escollits pel ple", ha reblat. 

Igual com ha fet la portaveu d'ERC des del faristol del Parlament, Aragonès ha insistit que no es pot barrejar "la lluita per la independència de Catalunya amb la defensa d'una persona acusada de delictes de presumpta corrupció"; ha advertit que "barrejant carpetes" el que es pretén és amagar aquesta situació i que la república per la qual lluita l'independentisme és per "construir país amb unes institucions institucions plenament lliures de corrupció".

Aragonès, que ha reiterat la confiança en tots els membres del seu govern, ha advertit que en moments de crisi com els actuals provocats per la guerra d'Ucraïna i la inflació, "el que necessita el país és un govern estable que pugui continuar treballant".