Sant Jordi és un dia de cultura i això vol dir que, a més dels llibres, també és un dia de música i de qualsevol expressió artística. El president a l'exili i candidat a les eleccions del proper 12 de maig per Junts + Puigdemont per Catalunya, Carles Puigdemont, ha volgut compartir, via Telegram, la seva 'playlist' (llista de reproducció) amb una selecció de cançons per celebrar aquest dia. El president l'envia des de la Catalunya Nord, on resideix actualment.

🔴 Sant Jordi 2024, DIRECTE | Signatures de llibres, parades, recomanacions i última hora de la Diada de Catalunya

Playlist Puigdemont sant jordi
La playlist de Carles Puigdemont per celebrar Sant Jordi

La llista és 100% en català i inclou des de clàssics com Boig per tu (en la versió de la Shakira, no l'original que és de Sau) fins a temes més moderns com Road Trip de Triquell, un dels finalistes del programa Eufòria de TV3. A la llista de recomanacions del president a l'exili hi podem trobar cançons èpiques com Tornarem de Lax'n'Busto, temes molt coneguts com Serem Ocells d'Oques grasses, una cançó que en moltes ocasions s'ha fet servir com un reclam de llibertat, i cançons menys conegudes com El buit del cantant, compositor i pianista Roger Padrós. 

Puigdemont presenta llibre

Si bé Carles Puigdemont no podrà ser físicament a Catalunya aquest 23 d'abril per celebrar Sant Jordi, hi serà via telemàtica ja que està previst que presenti el llibre Retornem-hi a les 17 h a la prada de Junts a Barcelona, a la Rambla Catalunya amb Provença. Es tracta d'un recull de les dues darreres conferències de Carles Puigdemont a Elna i Brussel·les. Aquest Sant Jordi totes les persones que s'acostin a les parades de Junts per Catalunya a tot el país podran aconseguir aquest llibre gratuïtament.  Junts per Catalunya ha editat les dues declaracions que han marcat el present i futur de Carles Puigdemont. 

A més a més, Carles Puigdemont ha compartit un missatge a X (antic Twitter) per felicitar el Sant Jordi: "Bona diada de Sant Jordi, i felicitats a tots els Jordis i Jordines! Que no faltin les roses, els llibres i la música. Una tradició per viure i reivindicar la llengua catalana des de cada racó del país; una llengua mil·lenària que és el pilar d’una nació que es vol lliure i pròspera", ha assegurat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic