L'exporter de la selecció espanyola Iker Casillas ha penjat al seu compte de Twitter una enquesta demanant als seus seguidors qui creuen que guanyarà les eleccions del pròxim 23 de juliol: Sumar, VOX, PP o PSOE. Entre les respostes que ha rebut l'enquesta hi ha la d'un company de selecció, l'exjugador del Barça Gerard Piqué. Això no obstant, l'exbarcelonista s'ha saltat les opcions de Casillas i hi ha afegit una nova opció que no serà present al partit de diumenge, si més no, amb aquestes sigles: Convergència i Unió.

 

 

L'irònic pronòstic de Piqué sobre la victòria de Convergència i Unió ha provocat tota mena de reaccions a les xarxes, des dels usuaris indignats perquè parla d'una formació catalana, fins aquells que li recorden que aquesta coalició ja no existeix. Tampoc falta l'intent dels suposats hereus de Convergència que s'atribueixen aquest paper. Hi ha piulades que asseguren que ara és el PDeCAT qui ocupa aquest espai, altres asseguren que és Junts, i hi ha qui parla d'Espai CiU. 

Piqué no ha amagat mai els seus posicionaments catalanistes, especialment durant el procés independentista, la qual cosa l'ha convertit en objectiu de contundents i constants retrets, fins i tot quan jugava amb la selecció espanyola. També en aquesta ocasió, malgrat l'evident to irònic de la resposta del barcelonista, ha rebut una pluja de reaccions irades, amb insults inclosos i referències a Shakira.

Convergència i Unió

Convergència i Unió era una coalició formada per Convergència Democràtica de Catalunya, el partit liderat durant dècades per Jordi Pujol, i Unió Democràtica de Catalunya, partit democristià en aquell moment sota la batuta de Josep Antoni Duran i Lleida. Això no obstant, després de governar la Generalitat entre el 1980 i el 2003, la coalició es va trencar el 2015 arran la diferència de posicionament davant del procés independentista.

Unió es va dissoldre el 2015, el sector més independentista es va organitzar al voltant del partit Demòcrates, i el sector unionista va crear Units per Avançar, actualment sota el paraigua del PSC. Pel que fa a CDC, es va refundar el 2016 i es va transformar en el PDeCAT. Del PDeCAT va sortir Junts per Catalunya, primer com a marca electoral i després com a partit. Tanmateix, el sector més moderat del PDeCAT es va mantenir sota aquelles sigles i a les eleccions de diumenge es presenten amb la marca Espai CiU. Per tant, hereus n'hi ha molts. O cap.