És sens dubte la candidata per Barcelona més desconeguda pel gran públic. Com mana el codi ètic de la CUP, després de cada mandat toca renovar lideratges. Fruit d'una assemblea, Anna Saliente va alçar-se com l'aposta dels cupaires per la capital catalana. És sociòloga, té trenta anys i els últims cinc els ha dedicat a la defensa dels drets de dones que exerceixen la prostitució. Milita a Endavant-Osan, l'ala dura de la CUP, tot i que ella rebutja aquesta etiqueta i l'atribueix als "debats mediàtics". 

Fa quatre anys la CUP entrava per primera vegada a l'Ajuntament de Barcelona amb tres regidors, dos dels quals —María José Lecha i Josep Garganté— han sigut rellevats. Saliente es mostra crítica amb el govern d'Ada Colau, perquè entén que ha deixat perdre l'oportunitat de capgirar el model de ciutat, com havia promès que faria quan va presentar-se a les eleccions. 

La cap de cartell de la CUP s'obre i ens acosta el seu costat més personal en aquesta entrevista a ElNacional.cat. Alhora, presenta els eixos principals del seu programa, una revolta en tota regla. 

Turisme

La CUP planteja obertament que cal forçar un decreixement de l'afluència de turistes, que calcula en 31 milions de visitants l'any, per acabar amb la massificació que pateix la ciutat. 

Habitatge

En els darrers quatre anys de mandat Colau el preu del lloguer ha seguit creixent, un fet inadmissible segons la CUP, que denuncia un "desnonament massiu dels veïns de Barcelona". La solució, segons Saliente, comença per expropiar els pisos buits. 

Seguretat

Que la campanya pivoti essencialment al voltant de la qüestió de la seguretat incomoda la CUP, que denuncia un intent de generar alarmisme per justificar la militarització dels carrers. 

Procés

Desobediència i mobilització popular al poder. És la recepta de la CUP en relació amb el paper que ha de jugar l'Ajuntament de Barcelona en el procés. 

Medi ambient

En relació amb la lluita contra la contaminació, la CUP proposa menys transport privat i més de públic. Què pensa, però, de la mesura específica del peatge de congestió?

Cultura

La CUP qüestiona l'aposta cultural de Barcelona basada en els grans esdeveniments. Què creuen que cal fer amb grans festivals?

Les últimes enquestes situen la CUP a límit de quedar fora de l'Ajuntament. Fa quatre anys, els districtes on més els van votar van ser, per aquest ordre, Gràcia (11,7%), Ciutat Vella (8,5%), Sants (8,4%) i l'Eixample (8,3%). On menys suports van obtenir és a Nou Barris (4%) i les Corts (5%). 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat