Ciutadans desapareix també del Parlament Europeu. El partit que portava Jordi Cañas com a candidat a les eleccions europees d'aquest diumenge, ha perdut tota la força que van obtenir fa cinc anys i s'ha quedat sense representació a l'Eurocambra. El 2019 van obtenir 2,5 milions de vots (el 12,18% del total) i fins a 8 eurodiputats. L'endemà de l'enèsima desfeta de Ciutadans, la que va ser portaveu de la formació fins al passat mes de març, Anna Grau, ha anunciat que estripa el carnet.

Anna Grau va tancar fa uns mesos la seva etapa com a diputada al Parlament i va anunciar que no formaria part de la llista electoral de cara al 12-M. "Ara tanco aquesta etapa i torno a ser una més de les que lluiten per una Catalunya i una Espanya millor", va dir a través de X. Grau es va afiliar a Cs el novembre del 2019 i en les últimes eleccions al Parlament del 2021 va anar a les llistes de número 2 acompanyant Carlos Carrizosa. Tot i aquest adeu a la política de primera línia, Grau seguia afiliada a Ciutadans, però ara això ha canviat. 

Un adeu entre retrets

En un missatge al seu compte d'X (antic Twitter), Grau ha compartit el text de la seva carta a la "Ciudadanía". Al text, recorda que es va afiliar a Ciutadans "amb tota la il·lusió tot i la duríssima derrota electoral patida a les eleccions generals" (es refereix a les eleccions generals del 10 de novembre de 2019). Grau també destaca que es va comprometre amb el projecte primer com a diputada i després com a candidata a l'alcaldia de Barcelona. 

"He donat el millor de mi pensant que el món era més net amb Ciutadans i que Catalunya ho necessitava. Ja no ho crec", assegura al text que ella mateixa ha compartit aquesta matinada passada, però que havia escrit abans de fer-se públics els resultats de les europees. És per això que, anuncia, "em dono de baixa com a afiliada amb tota la tristesa després d'un any molt dur, ple d'enormes decepcions polítiques i personals. Tot i el maltractament rebut, vaig jurar no marxar abans de les eleccions europees", indica entre retrets. 

Com que el text està escrit des d'abans de fer-se públic cap resultat, Grau no sap què passarà a les urnes, però ja augura un mal resultat per a Ciutadans: "Si Cs desapareix també del Parlament Europeu, ho lamentaré pels afiliats i votants, que es mereixien una altra cosa". I aquí ve la cleca, Grau afegeix que també lamentaria una molt possible patacada per "tots els expulsats i purgats per advertir del que passaria si se seguia, i se segueix, fins al mateix dia d'avui, anteposant interessos personals als del col·lectiu de base més sacrificat i generós que mai he conegut i al qual crec que s'han furtat moltes raons i explicacions de per què s'ha arribat fins aquí", sentencia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!