L'exsecretari general del PP Ángel Acebes ha negat "taxativament" que hagi rebut sobresous procedents de la presumpta caixa B del PP, com va assenyalar l'extresorer Luis Bárcenas, i ha indicat que els apunts que recollien els seus "papers" són "rotunda i totalment falsos".

"És fals que jo hagi rebut aquestes quantitats i totes les percepcions i retribucions que he tingut al llarg de tota la meva vida ha estat amb les oportunes retencions i la declaració corresponent a l'Agència Tributària, ha assegurat Acebes en la seva declaració com a testimoni en el judici que celebra l'Audiència Nacional pel presumpte pagament de la reforma de la seu del PP amb diners de la presumpta caixa B. Una caixa que ha negat de manera taxativa conèixer: "Desconeixia i desconec l'existència d'una caixa B ni de diners B en el Partit Popular en cap moment".

Bárcenas, principal acusat en aquest judici, va situar Acebes en la llista d'antics alts càrrecs que van rebre sobresous, i juntament amb ell va esmentar a l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, a altres exsecretaris generals del PP com María Dolores de Cospedal, Francisco Álvarez Cascos o Javier Arenas; i a exministres com Jaime Mayor Oreja, Rodrigo Rato o Federico Trillo.

"No, en absolut, ho desmenteixo taxativament", ha assenyalat Acebes quan el fiscal Antonio Romeral li ha preguntat per una sèrie d'anotacions als famosos "papers de Bárcenas" que el vincularien amb presumptes pagaments periòdics per 6.300 euros entre 2004 i 2008 que, en conjunt, sumarien 107.100 euros.

Nega tota mena de corrupció

"Continuo sense explicar-me a què responen aquests papers, aquests apunts; l'únic que li puc dir és que no són certs i que són rotunda i totalment falsos perquè no es corresponen amb la realitat ni amb res que se li aproximi que jo conegui", ha afegit.

Preguntat sobre si coneix si algun altre dirigent del partit ha rebut aquest tipus de pagaments, s'ha remès a les seves declaracions en seu judicial, on "han negat rotundament l'existència" dels mateixos".

Acebes ha volgut començar la seva declaració fent una clara distinció entre les funcions del secretari general del partit i les del tresorer, càrrecs en els quals no hi havia "relació de dependència jeràrquica", sinó que són "iguals" i cada un té una àrea "totalment diferenciada".

Sobre la seva relació amb Bárcenas, que va ser gerent quan ell va ocupar el càrrec de secretari general, ha indicat: "Amb el senyor Bárcenas, sobre qüestions econòmiques no he parlat mai", ha afegit.