L’escriptor Andrés Trapiello, conegut per la seva animadversió a l’independentisme, considera que el president de la Generalitat, Quim Torra, el president Carles Puigdemont i els dos milions de catalans independentistes que van votar l'1-O són “els hereus directes de Franco”.

Trapiello, en una entrevista al digital El Español, carrega desmesuradament contra l’independentisme amb una llarga llista de desqualificacions, titlla de covards els membres del Govern i els líders de l’ANC i Òmnium jutjats ara pel Tribunal Suprem i sosté que els dos milions de catalans que van votar l’1-O també van delinquir i van provar de saquejar la sobirania nacional.

“Ells [Torra i Puigdemont] i els dos milions de catalans independentistes que van delinquir l’1-O són els hereus directes de Franco, els que van fer els seus grans negocis xuclant de la mamella, provincians, meapilas, deslleials, covards, xenòfobs, supremacistes. Van mentir dient que Espanya els robava, i menteixen dient que Espanya és franquista, però no poden dir altra cosa”, assegura Trapiello.

Però no acaba aquí. El que va ser candidat d’UPyD al Senat sosté que Torra i Puigdemont han de seguir mentint “perquè han de distreure aquests dos milions que segueixen proclamant cada dia la república groga catalana, per poder robar a mansalva, sense tallar-se un pèl, com la banda dels Pujol”. I acaba assegurant que els presidents menteixen “per dissimular el seu propi faszismo”, pregant al periodista que escrigui fascismo amb z.

Trapiello, que col·labora a El País i ho havia fet a l’ABC i La Vanguardia, insisteix que Puigdemont i Torra i Bildu són els hereus de Franco, “són el més genuí de l’Espanya Eterna”. L’escriptor els acusa de no haver-se assabentat que “el franquisme no existeix” com tampoc ha existit mai, al seu parer, la república catalana.