L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebrarà les eleccions per renovar el secretariat nacional a finals d'abril. Segons ha confirmat l'Agència Catalana de Notícies, l'entitat independentista està enllestint els preparatius per poder organitzar la pròxima Assemblea General Ordinària (AGO), l'òrgan amb capacitat de convocar els comicis interns.

L'actual presidenta, Elisenda Paluzie, no podrà presentar-se de nou a les eleccions perquè ja ha esgotat el límit de dos mandats que marca la normativa interna de l'ANC. Per tant, haurà de deixar l'Assemblea Nacional Catalana. No només serà Paluzie qui no podrà optar al càrrec novament, sinó que altres membres de l'ANC com el vicepresident, David Fernández, o el responsable de comunicació, Adrià Alsina, tampoc es podran concórrer a la propera contesa electoral perquè també han exhaurit el temps que podien ocupar el càrrec. 

L'ANC creu que el Govern no treballa per trencar amb l'Estat
El pla de govern no està pensat per trencar amb l'Estat. Aquesta és la conclusió a la qual va arribar l'ANC el passat 14 d'octubre després d'examinar els primers 100 dies de govern de Pere Aragonès: "Som conscients que el Govern no proposa una confrontació encaminada a la ruptura. La ruptura institucional no està prevista en el pla de govern".  Així ho va expressar la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, en una roda de premsa per valorar les accions que ha dut a terme l'executiu català fins ara en comparació amb el decàleg proposat per l'organització rupturista per assolir la república catalana. Una avaluació que l'entitat va alertar que farà de manera trimestral per anar revisant i fiscalitzant l'acció de Govern.

No obstant, Paluzie no va voler aprovar ni suspendre l'acció de l'equip de Pere Aragonès, ja que va assegurar que tot just comença la legislatura i que per tant, és normal que el grau d'execució sigui baix. A diferència d'altres vegades en què l'ANC acostumava a pressionar i ser molt contundent, en aquesta ocasió va optar per donar marge de confiança, però sense amagar un cert escèpticisme. "En aquests moments no sabem com evolucionarà", admetia.

Amb aquestes puntuacions, des de l'organització independentista pretenen ser propositius. "La independència no la farem ni el moviment popular sol, ni només als carrers ni a les institucions. L'aconseguirem el dia que vagin alineats el front institucional, el moviment popular i el món internacional", advertia Paluzie.

 

Imatge principal: Pla mitjà de la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie/ ACN