L'ANC prepara una trentena de mobilitzacions a l'exterior per protestar contra la sentència del procés, un cop sigui donada a conèixer.

Les delegacions de l'entitat sobiranista a l'estranger organitzaran manifestacions en punts emblemàtics de ciutats com Washington, Brussel·les, Londres, Berlín, Lisboa, Ginebra o Ciutat de Mèxic, per intentar elevar les seves protestes en l'àmbit internacional, ha informat l'ANC en un comunicat. L'ANC ha fet públics, a la seva web, l'hora i els llocs de concentració.

A Anglaterra, per exemple, l'ANC organitzarà una protesta el mateix dia que es publiqui la sentència, a la tarda, davant de l'ambaixada espanyola a Londres, i una altra a Manchester, a més de les ciutats escoceses d'Edimburg i Glasgow.

A Dublín, hi haurà concentració davant de l'ambaixada espanyola a la capital irlandesa, mentre que a França també s'organitzarà una acció de protesta.

A Brussel·les, l'ANC portarà les seves protestes a l'ambaixada espanyola i, l'endemà de la sentència, davant la seu de la Comissió Europea, amb la participació prevista d'eurodiputats.

La campanya de l'ANC a l'exterior portarà per lema "Stand up for your rights, stand up for Catalonia” (Aixeca't pels teus drets, aixeca't per Catalunya), a la recerca de solidaritat internacional amb els líders independentistes jutjats pel procés.