El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha instat les Federacions Internacionals (IFs) a no concedir esdeveniments importants a Espanya si el govern no reconeix Kosovo. Demanen que es donin garanties que Kosovo podrà competir sense discriminació després que Espanya hagi prohibit que participi sota la seva pròpia bandera en els Campionats del Món de Karate que s'han celebrat a Madrid.

Ho avança Insidethegames, citant declaracions del director general adjunt del COI, Pere Miró. Aquesta és la primera advertència directa del comitè a Espanya, que fins ara s'ha negat a reconèixer Kosovo.

"Si el govern espanyol no està en condicions de garantir l'accés no només a Kosovo, sinó a tots els atletes que competeixin, hem d'advertir a totes les federacions que, fins que això se solucioni, Espanya no hauria d'acollir competicions internacionals", ha dit Miró.

"No podem suspendre un país i no podem prohibir que s'organitzin esdeveniments aquí", va dir Miró, però "hem de ser totalment clars amb les federacions i dir, mireu, aquesta és la situació i si us plau fixeu-vos en això". "Abans de concedir qualsevol competició, assegureu-vos que teniu les garanties que tots els atletes seran benvinguts a Espanya", ha avisat.

El cas dels Campionats del Món de Karate

En els Campionats del Món de Karate, celebrats la setmana passada a Madrid, el govern espanyol va acordar amb el COI permetre que els atletes kosovars competissin amb el seu uniforme, amb les sigles "KKF" a la part posterior.

Tot i que el país es va convertir en membre titular del COI el 2014, Espanya es va negar a respectar i fer aparèixer les seves sigles als taulers de puntuació i a les pantalles. En aquests espais, l'equip va aparèixer com "World Karate Federation (WKF) 5".