El possible nou director espanyol de Seguretat Nacional, el coronel de l'exèrcit Pedro Baños i expert en terrorisme islamista. El coronel és un col·laborador habitual del programa de Cuatro Cuarto Milenio, presentat per Iker Jiménez, i en les seves aparicions en el programa ha explicat diverses teories sobre ovnis, dels quals està convençut de la seva existència.

Una de les seves teories assegura que la CIA va utilitzar tres tipus diferents d'ovnis amb el fi de defensar els EUA d'un atac nuclear durant la dècada dels vuitanta. També és col·laborador habitual de la cadena del govern rus a Espanya, Russia Today, i del seu canal germà, Sputnik.

Tesis prorusses

Baños va començar a aparèixer a la televisió després d'abandonar l'estructura de l'Exèrcit de Terra espanyol, actualment es troba en estat de reserva, i no només parla sobre fets paranormals, sinó que també és habitual veure'l defensant tesis prorusses pròximes a Vladímir Putin, de qui destaca la seva gran força de lideratge, tant intern com extern.

Sobre Rússia també ha defensat la campanya del govern rus per donar suport a Baixar al-Assad a Síria. I, en la mateixa línia, també va criticar els mitjans occidentals quan van assegurar que el govern sirià havia massacrat civils durant la conquesta de la ciutat d'Alep.

Per tal d'expressar aquestes opinions, és normal que el coronel utilitzi el seu perfil a la xarxa social Twitter, on ha publicat frases com aquesta: “Com a militar d'un país integrat a l'OTAN, no puc opinar. Però sí que crec que Europa ha perdut una oportunitat amb Rússia”.

Baños ha recollit totes les seves idees en el llibre Así se domina el mundo: Desvelando las claves del poder mundial, on explica la seva particular visió del món i les relacions de poder. El volum ja va per la setena edició en menys d'un any. 

Carrera militar

Baños, coronel d'infanteria de l'Exèrcit de Terra espanyol, es va graduar a l'acadèmia militar l'any 1985, però no va tenir el primer càrrec important fins a l'any 2001, quan va ser cap de Contraintel·ligència i Seguretat del Cos de l'Exèrcit Europeu, a Estrasburg. És especialista en estratègia, geopolítica, intel·ligència, terrorisme, relacions internacionals, defensa i seguretat.